GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ocak 2021 Çarşamba 09:06

CHP Kınık'ta başkanlık düğümü çözülüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin üst üste iki ilçe başkanının istifa etmesi sonrası kayyum atama kararı aldığı Kınık'ta, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından ilçe yönetimine atanacak üç isim netleşmeye başladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe yönetimi ve il başkanlığı arasında yaşanan krizlerle gündeme gelen Kınık'ta, istifa eden ilçe başkanı ve yöneticileri yerine gelecek isimler için CHP İzmir İl Başkanlığı'nda çalışmalar sürüyor.

İsmail Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla başlayan krizde ilçe yönetimi Yılmaz'ın ardından içerisinden yeni bir ilçe başkanı seçmişti. Yapılan oylamada Hüseyin Kocabaş göreve getirilirken, Kınık ile İl Yönetimi arasından yaşanan anlaşmazlık iddiası sonrası Kocabaş ve ekibi de görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Yaşanan istifalar sonrası gözler Kınık'ta yeni ilçe başkanı kim olacak sorusuna çevrilirken, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Kınık'a atanacak üç isim için çalışmalar başlamıştı.

Menemen'de yaşanan Başkan Vekilliği seçimi süreci ile birlikte geri plana düşen Kınık'ta, Menemen'deki kuranın tamamlanması ardından İl Yönetimi yeniden Kınık için harekete geçti.

Edinilen bilgilere göre Genel Merkez'den gelen kayyum kararı ile birlikte CHP Kınık İlçe Başkanlığına üç kişinin atanacağı belirtilirken, ön plana çıkan isimler netleşmeye başlandı.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre CHP Kınık için, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kınık Belediye Başkan adayı olan ve 2010-2013 yılları arasında CHP Kınık'ta İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Çetinkaya, Avukat Orhan Tapar ve 2019 yılında Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat'ın isimleri ön plana çıktı.

Edinilen bilgilere göre üç isim geçtiğimiz pazartesi günü il yönetimi ile görüşme gerçekleştirdi. İl yönetiminin yapacağı değerlendirmeler sonrası üç ismi Kınık'a ataması bekleniyor.