GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2017 Pazartesi 23:36

CHP Karşıyaka’da muhaliflerden şok hamle: Türsen çekildi, Koç’ta uzlaşıldı!

Mahalle delege seçimleri sürecinde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a en sert muhalefeti yürüten Cihan Türsen kongreye sayılı günler kala geri çekildi. Muhalefetin 2015 yılında ön seçime giren ve başarılı olamayan Serdar Koç isminde uzlaşıya vardığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-cCumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Partinin İzmir’deki kalesi konumunda bulunan Karşıyaka’da mahalle seçimleri oldukça hareketli geçti. İlçede kimi yerde mevcut Başkan Uğur Yıldırım ve yönetim destekli listeler galip gelirken kimi mahallelerde ise muhalifler güldü.

TÜRSEN ÇEKİLDİ!
Mevcut yönetim destekli kadrolara sürecin daha ilk gününden itibaren çok sert bir şekilde muhalefet yürüten Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen’den şok bir hamle geldiği öğrenildi.

İlçe kongresine müdahale olmasına kesin gözüyle bakılan Türsen’in ilerleyen süreçte geri çekildiği ve seçimde aday olmayacağı öne sürüldü. Diğer taraftan muhalefetin ortak bir adayda uzlaştığı da ifade edildi.

Serdar KOÇ

 

HIZIR’A YAKIN KOÇ’TA UZLAŞILDI
2015 Genel Seçimleri döneminde ön seçime giren, başarılı bir sonuç alamayan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır’a yakınlığıyla bilinen Serdar Koç’un kongrede İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın karşısına rakip olarak çıkacağı öğrenildi.

İl eski Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu’nun muhaliflerle bir çalışma içine girdiği ve Koç ismi üzerinde karar kılınmasında etkili olduğu aktarıldı.

Ayrıca ilçenin etkili siyasetçilerinden Adnan Alabay’ın da kongreye müdahil olmayacağı dile getirildi. Bu gelişmenin Başkan Yıldırım’ın elini güçlendirmesi bekleniyor. İlçe kongresine sayılı günler kala Yıldırım’ın lehine 280 imza bulunduğu öne sürüldü.