GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2017 Pazartesi 20:36

CHP Karşıyaka’da iki ağır toptan Başkan Yıldırım’a açık destek!

Karşıyaka’da Belediye eski Başkanı Durak ve İl eski Başkanı Engin’in zaman zaman İlçe Başkanı Yıldırım’ın karşısında yer alabileceği öne sürülüyordu. Durak’ın evinde eşiyle birlikte imzasını alan Yıldırım’a Engin’den de açık destek gelince tartışmalara nokta kondu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvim kapsamında gerçekleşecek ilçe kongrelerine sayılı günler kaldı.

Mahalle delege seçimlerinin kıyasıya rekabete sahne olduğu Karşıyaka’da sürecin başından itibaren sert bir muhalefet yürüten eski Belediye Başkanı Cihan Türsen adaylıktan çekildi. Muhalefet Serdar Koç isminde uzlaşıya vardı.

Partinin İzmir’deki kalesi konumunda olan Karşıyaka’da 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile Serdar Koç yarışacak.

Koç adaylığını açıkladıktan sonra mahalle turlarına start verdi. İlçede stratejik öneme sahip ve muhalefetin güçlü olduğu Yalı ve Bahçelievler mahallelerinde delegelerle bir araya gelen Koç’a Başkan Yıldırım kararlı bir şekilde cevap verdi.

Başkan Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı iki paylaşımla adeta gövde gösterisi yaptı.  İlçede ağırlığı hissedilen Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın evine giderek eşi Birsen Durak ile birlikte destek imzasını alan Yıldırım net bir mesaj verdi. Ayrıca İl eski Başkanı Ali Engin de ilçe binasına gelerek Yıldırım’la fotoğraf verdi. Süreçte zaman zaman Durak ve Engin’in Yıldırım’ın karşısında yer alabileceği öne sürülüyordu. Başkan Yıldırım böylelikle aynı gün içinde yaptığı iki paylaşımla tüm tartışmalara nokta koydu. İlçe siyasetindeki iki önemli ismin desteğini aldığını açıkladı.

Yıldırım, Durak çiftine evde aldığı imzalar için teşekkür ederken, “Biz bir aileyiz” mesajını paylaştı.