GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Eylül 2017 Pazar 08:33

CHP Karşıyaka'da eski başkandan açıklama: Kimi destekleyecek?

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak kongre sürecinde mevcut ilçeden yana tavır alacağını söyledi. Durak, “Parçalanıp bölünerek bir yere varamayız. Ortak listeler yapılmalı ve dışa dönük çalışmalıyız” dedi.

EGEDESONSÖZ - Delege seçimleriyle birlikte kongre sürecinin tüm hızıyla devam ettiği CHP’de ilçelerdeki hareketlilik sürüyor. Mahallelerde çıkan sonuçların ilçe kongrelerine yansıması beklenirken listeler arasındaki rekabet adaylar ve ittifakları da şimdiden belirlemeye başladı. Partinin hareketli olduğu yerler arasında bulunan Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Cevat Durak kararını ve tavrını açıkladı. Durak, ilçe kongresi ve delege seçimleri sürecinde mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’dan yana tavır alacağını söyledi.

Durak, “Birinci talebim ve isteğim artık partide kavga, gürültü çıkmaması için tek listeyle seçimlere gitmektir. Ben parti üyelerimizin içeriye değil dışa dönük çalışmasını istiyorum. Kavga ederek bir yere gelemeyiz. Önemli olan dışarıda mücadele etmektir. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Ben partide de belediye başkanlığında da önemli işlere imza atmış birisiyim. Bu partinin 10 yıl belediye başkanlığını yaptım. Bir adımız, duruşumuz var. Şahsen parti içinde kavgadan değil barıştan, uzlaşıdan yana bir tavır sergileyeceğim” dedi.

Durak, parti içi yarışta ilçe başkan adaylığını açıklayan eski Belediye Başkanı Cihan Türsen’in açıklamalarının doğru olmadığını söyledi. Durak, “Sözleri kendisini bağlar ve kendi görüşüdür. Bizim kavga etmemiz gerekiyor. Ben onun yaptığını yapmayacağım” diye konuştu.

KİM KİMİNLE?

Öte yandan son durum itibariyle İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a ilçede eski İl Başkanı Ali Engin ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar destek veriyor. Durak’ın seçimlerde bu yapıyla hareket etmesi bekleniyor. Karşı tarafta ise Cihan Türsen, Cevdet Tümtürk ve Yüksel Çakmur gibi isimlerin farklı liste çıkarma çalışmaları ise sürüyor.