GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2017 Perşembe 14:03

CHP Karşıyaka’da adaylar niye konuşma yapmadı?

Karşıyaka ilçe kongresinde adayların konuşma yapmaması dikkat çekti. İlçe Başkanı Yıldırım ve rakibi Koç’un kürsüye çıkmamasının nedeni belli oldu. Türsen’in gerginlik yaratan konuşması sonrasında adayların haklarından feragat ettiği öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini tüm hızıyla işletiyor.

Partinin kentteki kalesi konumunda olan Karşıyaka’da İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve muhalefetin adayı olarak Serdar Koç yarıştı. Heyecanın ve tansiyonun tavan yaptığı kongrede Başkan Yıldırım ipi farkla göğüsledi.

Salonda Yıldırım ve Koç’un adaylık konuşması yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanları Cevat Durak ve Cihan Türsen’in kürsüye çıkıp yarışan iki ismin örgüte seslenmemelerinin altında yatan sebep belli oldu.

TEKLİF KOÇ’TAN GİTMİŞ!
Yıldırım ve Koç’un birbirlerine karşı Fair-Play ruhuyla yaklaşmaları, salona birlikte girip, delegeyi selamlamaları ve birlik, beraberlik pozu vermeleri kongrenin en öne çıkan detayları olarak gösterildi. İki adayın bu ortamı bozmamak adına konuşma haklarından feragat ettiği öğrenildi. İlk olarak Koç’un Yıldırım’a aday konuşması yapmama yönünde teklif götürdüğü ifade edildi. Yıldırım’ın da atmosfere bakarak, özellikle Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen’in gerginlik yaratan konuşmasının ardından son kararı verdiği öne sürüldü.