GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2017 Cuma 10:56

CHP Karaburun’da Başkan Çumçum açıkladı: Örgüt isterse akan sular durur!

İlçede 29 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek kongrede aday olacağını ilan eden Başkan Çumçum, “Delegeler ve örgütümüz aday olmam yönünde çok ısrar ettiler. Örgüt isterse akan sular durur. Ben de devam etme kararı aldım. Muhtemelen tek adaylı bir kongre yaşayacağız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin ikinci etabı olan ilçe kongreleri İzmir’de 26 Kasım Pazar Günü başlıyor.

Mahalle delege seçimlerinin sükunetle geride kaldığı Yarımada İlçesi Karaburun’da İlçe Başkanı Bülent Çumçum görevine devam etme kararı aldı.

29 Kasım Çarşamba günü ilçede 68 delegenin önüne konulacak sandık için şu an Başkan Çumçum dışında bir aday bulunmuyor.

Seçime 5 gün kala adaylığını ilan eden Çumçum kararı ilçe yönetim kurulu ve örgütle beraber aldığını ifade etti.

ÖRGÜT İSTERSE AKAN SULAR DURUR

Çumçum, “Delegeler ve örgütümüz aday olmam yönünde çok ısrar ettiler. Örgüt isterse akan sular durur. Ben de devam etme kararı aldım. Siyasette son ana kadar her an gelişme olabilir. Ama muhtemelen tek adaylı bir kongre yaşayacağız” dedi.

BİZ KARABURUN’DA UZLAŞIYLA YÜRÜRÜZ

Çumçum, “İlçemizde herhangi bir muhalefet oluşmadı. Zaten biz Karaburun’da işlerimizi uzlaşı kültürüyle yürütürüz. Bugüne kadar çok iyi çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. 2019’da çok önemli seçimler var. Bu kırılma noktası öncesinde birlik, dayanışma içinde kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.