GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ağustos 2017 Cuma 10:58

CHP Karabağlar’da neler oluyor? Önemli iddialar...

Bir dönem Anadolu Partisi’ne giden sonra tekrar CHP’ye dönen ve Karabağlar’da siyaset yapan Bülent Şençiftçi hakkında partililerin yaptığı şikayetin il ve ilçe örgütü tarafından dikkate alınmadığı belirtildi. Şikayetçiler Şençiftçi hakkında ortaya önemli iddialar attı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlerken yeni üye alımları tartışma yaratan konuların başında geliyor. Karabağlar İlçe Örgütü’nde bir kısım partili Üçkuyular Mahallesi’ne yeni kayıtlı üye Bülent Şençiftçi’nin İzmir İl Disiplin Kuruluna sevki için talepte bulundu.

Uzun yıllar CHP çatısı altında siyaset yapan ve daha sonra partiden koparak Anadolu Partisi’ni kuran Emine Ülker Tarhan’ın saflarına geçmiş dönemde katılan Şençiftçi’nin bu ve sonrasındaki süreçte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez düzeyindeki isimler, milletvekilleri ve Ankara’dan başlayıp İstanbul’da biten ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında yaptığı iddia edilen uygunsuz açıklamalar tepki topladı.

İLÇE VE İL ÖRGÜTÜ DİKKATE ALMADI!
Anadolu Partisi’nin ardından tekrar CHP’ye dönüş yapmak isteyen Şençiftçi’nin üyelik işlemleri sırasında Karabağlar İlçe Örgütü’ndeki bazı partililerin Başkan Ali İhsan Yıldız’a uyarıda bulundukları öğrenildi. Partililer daha sonra il başkanlığına da ikazda bulunurken her iki örgüte yapılan bilgilendirmenin dikkate alınmadığı ve Şençiftçi’nin tekrar partiye kazandırıldığı ifade edildi.

ÖNEMLİ İDDİALAR!
Şençiftçi’nin partideki bazı milletvekillerine yönelik, ‘FETÖ’CÜ, hırsız, üçkağıtçı, yalancı’, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan, ‘Amerikan uşağı Kılıçdaroğlu’, parti yönetimine ilişkin, ‘faşist, diktatörya’, ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında da, ‘FETÖ’den gelen talimatla yapıldı’ şeklindeki açıklamaları gerekçe gösterilerek şikayet edildi.

SELVİTOPU SÖYLEMLERDEN HABERDAR MI?
Şikayetçiler, Şençiftçi’nin kendilerine ‘Ben Ali İhsan Yıldız’ın 6 mahalledeki temsilcisiyim. Bu dönemde Başkan Fahrettin Altay, Üçkuyular, Esentepe, Muammer Akar, Kazım Özalp, Poligon mahallelerinde koordinatör olarak görevlendirdi’ dediğini belirtti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da Şençiftçi’nin kitap dükkanının önüne giderek fotoğraf vermesi akıllarda soru işareti yarattı. Şikayetçiler Başkan Selvitopu’nun, Şençiftçi’nin parti aleyhindeki konuşmalardan haberinin olmadığını, durumu bilse tavır gösterebileceğini ifade etti.

BANA BİR ŞEY OLMAZ!
Şikayet dilekçesinin altında İsa Biçer, Başar Sözbir, Ömer Ökmen, Selçuk Uğur Dölen, Murat Demirıran imzaları yer aldı. Partililer kendileri gibi durumdan rahatsız olan yaklaşık 20 kişi daha olduğunu öne sürdü. İddialarını şikayet dilekçesinde ileten partililer ayrıca Şençiftçi’nin Ankara’da genel başkan yardımcısı düzeyinde birinden yardım aldığını ve o kişinin kendisine, ‘Merak etme arkanda ben varım. Kimse bir şey yapamaz. Ben senin işini hallederim’ dediğini dile getirdi. Şençiftçi’nin kendilerine ‘Bana bir şey olmaz. Bunları ispat edemezsiniz. Ben sizi şikayet edeceğim’ dediği de iddia edildi.