GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Aralık 2017 Cuma 17:07

CHP Karabağlar’da kartlar yeniden mi karılıyor?

İlçede 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongre için mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız, Necati Akpınar ve Onur Utkan İlçi adaylıklarını açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre İlçi ve bazı muhalif isimlerin fikir değiştirerek Yıldız’a destek vermeye hazırlandıkları iddia edildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Kurultayın 3-4 Şubat 2018, İzmir İl Kongresi’nin ise 7 Ocak’ta gerçekleşeceğinin netleşmesinin ardından örgüt ilçe seçimlerine kilitlendi.

Mahalle delege yapılarının seçildiği sürecin başından itibaren kentte en hareketli ilçelerden olan Karabağlar’da sürpriz bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi.

İlçede 9 Aralık’taki seçim için şu an 3 aday bulunuyor. Belediye yapısının adayı olarak Başkan Ali İhsan Yıldız geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı.

Eğit-Der, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Demokrasi Güç Birliği Platformu’na yakın delegeler tarafından oluşan muhalefet blokunun gösterdiği isim ise Necati Akpınar olmuştu.

Onur Utkan İlçi de kongrede aday olarak yarışacak partililer arasında bulunuyor.

MUHALEFETİN BAZI İSİMLER SAF MI DEĞİŞTİRİYOR?
Parti kulislerinde ismi muhalefet blokunda yer alan Ali Bartu, Bünyamin Yolal ve beraberindeki bazı isimlerin Başkan Yıldız’a destek verme kararı aldıkları iddia edildi. Ayrıca adaylığını açıklayan İlçi’nin de paralel düşüncede hareket ederek yarıştan çekileceği ve belediye kanadına katılacağı öne sürüldü. Bu gelişmenin ilerleyen günlerde daha da netleşeceği ve bir açıklama yapılabileceği ifade edildi. Süreçte muhalefette yer alan ve sonradan yaşanan gelişmeyle saf değiştirerek Yıldız’a destek verme kararı alan Mehmet Türkbay’a ise parti içinden tepki olduğu dile getirildi. Türkbay’ın geçmiş dönemde Yıldız aleyhinde açıklamalar yaptığı ve ‘Kendisini başarısız buluyorum’ dediği fakat gelinen noktada farklı bir tutum sergilediği için eleştirildiği belirtildi.