GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2016 Salı 12:21

CHP İzmir Silivri’de umut nöbetinde!

İl Yönetim Kurulu, ‘MİT TIR’ları’ haberi nedeniyle tutuklanan Dündar ve Gül için Silivri’de ‘umut nöbeti’ tuttu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Parti İzmir İl Yönetimi Silivri’ye çıkarma yaptı.

CHP İzmir Örgütü ‘MİT TIR’ları’ haberi nedeniyle tutuklu yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etmek için Silivri Cezaevi’ne gitti.

Silivri Cezaevi önünde ‘umut nöbeti’ tutan yönetim kurulu, haftalık olağan toplantısın da ‘özgürlük’ adıyla burada gerçekleştirdi. İzmir Örgütü’ne Silivri’de CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve YDK Üyesi Mahir Polat da eşlik etti.

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de Can Dündar ve Erdem Gül'le ayrı ayrı, yaklaşık 1'er saatlik görüşmeler gerçekleştirdi, Yüksel, her iki gazeteciyi de cezaevinden çıkar çıkmaz İzmir'e davet etti.

DÜNDAR: AZ KALDI BULUŞACAĞIZ
Yüksel görüşmelere ilişkin şunları anlattı: Tüm dünya'da ses getiren bir habercilik başarısına imza attıkları için, talimatla tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül ile ayrı ayrı görüştük. Cezaevinde tecrit koşulları devam ediyor, sadece birbirlerini görebiliyorlar. Ancak her iki gazetecimizde, "Artık bundan daha fazlasının kendilerine yapılamayacağını, ülkenin baskı ve zulümden kurtulması için bedel ödediklerini, gerekirse daha fazlasını da ödemeye hazır olduklarını" söylediler. Her ikisi de oldukça moralli ve dirençli gözüküyordu. Tüm hapishane koşullarına rağmen kendilerini oldukça iyi gördüm. Hatta biz onlara moral vermeye gittik ama, söyledikleriyle, bizler için yazdıklarıyla onlar bize daha fazla umut ve moral verdiler diyebilirim. Dündar, mektubunda "Az Kaldı Buluşacağız "diyor. Haklılıklarının bir kez daha ortaya çıkacak olmalarından, kısa zaman içinde özgürlüklerine kavuşacaklarına  bizim gibi emin olmalarından dolayı, şimdi daha da dirençliler. Yaptığımız ziyaretten çok mutlu olduklarını, İzmir'in  özgürlük mücadelesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ettiler.Her ikisini de, çıkar çıkmaz İzmir'e gelmeleri için davet ettik. İkisi de İzmir için yazdıkları kısa mektuplarla İzmir'e olan sevgi ve özlemlerini dile getirdi.

HUKUKİ GERKÇE YOK, TALİMAT VAR
Tutuklu olanın aslın halkın haber alma özgürlüğü olduğunu, bu ayıbın kısa süre içinde son bulacağına inandığını da belirten Alaattin Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: İki gazetecimiz de bir talimatla, hukuki hiç bir gerekçesi yokken tutuklandılar. Türkiye dışında, Dünya'nın her yerinde Can Dündar2ın haberi ödül alırdı ama Türkiye'de yaptıkları kirli işer açığa çıkanların talimatıyla, ödülleri tutuklanmak oldu. İddianame hazır. Her türlü suç üretme çabalarına rağmen hukuken tutuklama ve cezaevinde kalmalarını sağlayacak hiçbir sebep bulunamıyor. Tutuklu gazetecilerimizin de, bizimde tek amacımız ve mücadelemiz var, Türkiye'yi bu hale getiren, Özgürlükten insanlarımızı yoksun bırakan AKP iktidarından kurtulmak.



İKİ İSİMDEN İZMİR'E MEKTUP VAR
Yüksel, Dündar ve Gül özgür kalır kalmaz İzmir'e davet ettiklerini de belirterek, “Her iki gazetecimizde ziyaretlerimiz ve desteğimizle ilgili partimize ve İzmir'e teşekkürlerini ve özlemlerini ileten mektuplar yazdılar. Erdem Gül, kışın çocuklarıyla kar topu oynayamadı belki ama, ailesiyle birlikte  Çeşme'nin, Seferihisar'ın, Karaburun'un sahillerinde çıplak ayaklarla özgürce dolaşarak baharı karşılayacaktır. Can Dündar çok özlediğini söylediği İzmir'de özgürlüğün tadını çıkaracaktır. Bunun için Özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz kendilerini İzmir'e davet ettik” dedi.

İSTANBUL’A ZİYARET
CHP İzmir heyeti ‘umut nöbeti’ sonrası İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Yönetimi, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve yönetim kuruluna konuk oldu. Başkan Canpolat ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar dileyerek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkede barışı ve kardeşliği inşa etmek gerektiğini dile getirdiler.