GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Şubat 2024 Pazar 16:58

CHP İzmir önünde 'Soyer’ çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmemesi sonrası CHP İzmir İl Binası önüne gelen vatandaşlar sürece tepki gösterdi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Ocak günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cemil Tugay’ın belirlenmesi sonrası mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek veren bir grup eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Yaklaşık 150 kişilik İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar bugün CHP İzmir İl Binası önünde, CHP Genel Merkezi’nin almış olduğu karara tepki gsöterdi. ‘İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak’, ‘Tunç varsa biz varız, yoksa yokuz’ gibi sloganlar atan grup yaptığı basın açıklaması ile Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesini istedi.

Düzenlenen etkinlikte dikkat çeken konuların başında Gaziemir Belediyesi’nin otobüs kaldırarak Belediye Başkan Vekili Necati Kırmaz ve CHP’den ihraç edilen İbrahim Özkara ile gençlik kollarını getirmesi oldu.

KARAYILAN: ÖZEL’İ YANILTTILAR
İlk olarak konuşan Neslihan Karayılan, “Tunç Soyer'in 15 yıllık belediye başkanlığı yaptıkları ortadadır. Ne yaparlarsa bunu örtemezler, yok sayamazlar. Hiçbir emek gizlenemez. En büyük değerdir çünkü emek. Hayata en akıcı şeydir. Elbette ki bizim genel başkanımız da bizim cenahımızda yetişen biridir. Ve emeği hakkı çok iyi bildiğine eminiz. Buna sonsuz inanıyoruz. Buna inancımız neden mi? Kendi öğretmenini bile yad eden bir insan ancak bizden biri olabilir. Usta yazar Yaşar Kemal'in dediği gibi ‘yalan her zaman önde koşar’. Çünkü yalanı teşkilatı var. Bizim çok inandığımız Sayın Genel Başkan Özgür Özel'i  yanılttılar. 30 ilçe için ve büyükşehir belediyemizin Soyer Başkanımızın bütün anketlerini manipüle ederek genel başkanımızın önüne koydular. Sayın Özel mutlaka bu hatayı görecek ve bu yanlıştan dönecek. Bizim inancımız buna tamdır. Tunç başkan İzmir halkının sevgisini, güvenini kazanmış bir başkandır. Tunç başkan 22 yıldır merkezi hükümet tarafından göz ardı edilen İzmir'in geçmişinin 50 yılına uzanan temel kentleşme sorun gidermek üzere önemli adımlar gerçekleştirmiştir. Bunu yok sayamayız. Bunu göz ardı edemeyiz. Bu 5 yılda altyapıda raylı sistemlerde koku sorununu gidermede çok önemli adımlar atmıştır. Üstelik bunları merkezden hiçbir yardım almadan uluslararası kuruluşlardan sağladı. Fonlarla gerçekleştirilmiştir. Bunu hangimiz göz ardı edebiliriz? Tunç Soyer bütün engellemelere rağmen bu 5 yılda mazeret üretmemiş, güç üretmiştir. Dik duruşuyla, mütevazı kimliğiyle bunları dile getirememiştir. Toplumu tüm kesimlerini kucaklamıştır. Sosyal demokrat duruşuyla öncelik vermiştir. Soyer gibi bir başkana bugün yaşatılanlar reva mıdır? Hak mıdır, adalet midir? Peki sorarım size... Yoksa bu bir ceza mıdır? Bugün sadece Tunç başkan değil 30 ilçeyle birlikte İzmir halkı da cezalandırılmıştır. Bunu yok saymayalım. Bugün bir de hakka inanan genel başkanımıza sesleniyoruz; Lütfen sayın genel başkanımız şiarınızı biliyoruz ve size inanıyoruz. Arka kapıların arkasında manipüle edilen ve yok sayılan Soyer’in hakkını koruyun. 30 ilçesini yeniden araştırmanızı istiyoruz. Seçimimize inanıyoruz” diye konuştu.

HEPTEPE: 5’Lİ ÇETEYE VERMİŞ OLDUĞU…
Emir Sultan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Heptepe ise, “Çok konuştuk. İzmir için çok mücadele ettik. Tunç başkan, İzmir üzerinde ve tüm Türkiye üzerinde yurtta sulh, cihanda sulh’un son savunucusu, son lideridir.  Şu anki genel merkez tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday gösterilen Cemil Bey'in programı vardı bugün Emir Sultan Mahallesi’nde… Cemil Tugay'ın açıklamış olduğu programda saat 14:30 olarak belirtilmiş. Ancak saat 14 ve 14:20’de hiç kimse yok. Bir tane seçmen Cemil Tugay'ı karşılamıyor. Lütfen sayın genel Başkanım, sizlere sesleniyorum. Bugün kendi yapısını kuramayan, Karşıyaka'daki beşli çeteye vermiş olduğu ihaleyle İzmir'i onlara teslim etmeyin. İzmir Tunçtur, Tunç Kalacak” ifadelerini kullandı.

HEPTEPE: İZMİR BÜYÜK BİR HÜSRANA UĞRAYACAK
Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cafer Heptepe ise, “Ankara'nın vermiş olduğu bu kararı bir an önce çevirmesi lazım. Neden? İzmir'deki Tunç Soyer’in açıklanmaması kentin kaybı demektir. Çünkü büyük bir risktir bu. Hazırda başarılı bir başkan varken bir başka başkanı tercih edilmiş. Bana göre çok büyük bir yanlıştır. Ve bizim toplumumuza da büyük bir hakarettir bu İzmir halkı olarak. Biz 2023 genel seçimlerinde Güzel Parti ailesi olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduk. Biz şu anda Sayın Tunç Soyer'i açıklamazlarsa biz kendi adayımızı çıkarıp güzel parti ailesi olarak hepimiz tam olarak kendimize destek vereceğiz. Tunç başkan yoksa biz de okuruz Ben buradan Ankara'ya sesleniyorum. Çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Bu yanlıştan dönün. Kazanılmış bir belediye başkanı vardır. Seçimlerde büyük ihtimalle garanti kazanan bir başkan vardı. Şimdi risk var. Çok büyük bir risk var. Ve İzmir'i kaybettiğiniz zaman o koltuklarda duramayacaksınız. Tunç başkanı tekrar geri getirin. Yoksa İzmir çok büyük bir şekilde hüsrana uğrayacaktır” dedi.

PASİN: İZMİR’İN HAKKI TUNÇ BAŞKANDIR!
Belediye-İş Sendikası’ndan Atilla Pasin, “Belediye çalışanları sadece belediye başkanımızı değil, aynı zamanda işverenimizi de seçeceğiz. Belediyede çalışan 40 bine yakın insan ailesiyle 200 bini bulan insan bugün belediye başkanının yanında. Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde işçi ve bütün çalışanlar emeğini karşılığını olduğu kadarıyla olumlu bir şekilde aldı. Bu dönemden memnun bütün işçiler, desteğini de verdi sonuna kadar. Memurlar da öyle. Hiç anket, ön seçim yapmaya gerek yok. Sokağa çıkmak, İzmir'in eğilim belli.  Son gelişmelere göre de MYK'ya diyecek bir mesajımız varsa bugün burada Tunç başkanının hakkı bir başka teklif, bir başka öneri, bir başka seçenek değil. Tunç başkanın hakkı, İzmir! Ama daha önemlisi İzmir'in hakkı Tunç Başkan'dır!” diye konuştu.