GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2018 Cuma 14:44

CHP İzmir kurultay için rengini belli etti: Kılıçdaroğlu’na tam destek!

İl Başkanı Deniz Yücel, “36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek kurultay için bir araya geldi.

İl binasında 12:00’de başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren zirveye Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar katılmadı. 3 başkanın mazeret bildirdiği öğrenildi. Ayrıca Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ise yer almadığı toplantıya temsilci gönderdi.  

İzmir İl Örgütü tarafından yapılan kurultay değerlendirmesi sonucunda bildiri yayımladı. İl Başkanı Deniz Yücel açıklamasında önemli ifadeler kullandı. İzmir Örgütü ayrıca İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destekte bulundu. Kaftancıoğlu 13 Ocak Cumartesi Günü İstanbul İl Kongresi’nde seçim kazanmış ve ardından geçmiş yıllarda attığı tweetler üzerinden sert eleştirilerle karşılaşmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK!
Yücel kurultay için yaptığı açıklamada, “Tüm ilçe başkanlarımızla birlikte, kurultayımızda Genel Başkanımıza destek vereceğimizi açıklamaktan onur duyuyorum. Bugün ilçe başkanlarımızla birlikte kurultay gündemiyle toplandık.  Kurultayımız sadece partimiz için değil, tüm ülkemiz için çok önemli. Bugün AKP'nin OHAL'i, hukuksuzlukları ve baskılarına direnen ve bu anti demokratik uygulamalara sarılmış iktidarın karşısındaki tek alternatif olan parti CHP'dir. Adaletsizlikten, yasa tanımazlıktan, OHAL uygulamalarından bıkmış olan her vatandaşımız, CHP'nin bu kurultaydan daha da güçlenerek çıkmasını ve 2019'da yapılacak seçimlerde, Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmasını bekliyor. Böylesine bir ortamda, kurultayımız çok daha önemli bir hale gelmişken, İzmir örgütü olarak bizimde üstümüze düşen sorumluluklar var.  Bugün toplantıya katılan ve görüşlerini bildiren tüm ilçe başkanlarımız çok değerli katkılar koydular. Bundan sonrada ilçe başkanlarımızla sürekli bir koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz. 36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi. Biz sadece CHP'ye yeniden genel başkan olacak bir ismi değil, 2019'da Tük iye'yi yönetecek olan lideri destekliyoruz. 2019'da kurulacak CHP ve Halk iktidarının lideri olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'den ilçe başkanlarımızla birlikte tam desteğimizi açıklamaktan onur duyuyorum” dedi.

EĞER BİR VATAN HAİNİ ARIYORLARSA…
Kaftancıoğlu’na destek veren İzmir İl Örgütü adına konuşan Yücel, “13 Ocak 2018 Tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il kongresinde Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun, CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesinin ardından, AKP'nin en başındaki isminden ve o isme yaranma telaşında olan tüm parti kademelerinden, Sayın il başkanımız ve partimiz hakkında bir karalama kampanyası, bir iftira furyası başlatılmıştır.  Sayın Canan Kaftancıoğlu demokrasi aşığıdır, her türlü terörün düşmanıdır ve görülmüştür ki, AKP'nin İstanbul'u kaybedeceği korkusunu hortlatan kişidir. Canan Kaftancıoğlu ve tüm CHP’liler,  ülkemizdeki farklı fikirleri, inançları, yaşam tarzlarını bir kambur olarak değil, bir zenginlik olarak görmektedir. 2019'da İstanbul'u ve Türkiye'yi AKP'den kurtaracak olan güç de, bu zenginlikten gelmektedir. Sayın il başkanımıza, attığı tweetler üzerinden mesnetsiz suçlamalar yapanlar, çözüm süreci dedikleri dönemdeki kendi açıklamalarına, kendi tweetlerine, kendi demeçlerine bir baksınlar. Eğer bir vatan haini, terör işbirlikçisi arıyorlarsa, AKP'lilerin çözüm sürecindeki açıklamalarında, tweetlerin de bir değil, birden fazla vatan haini bulacaklardır. Biz bu gürültünün, bu iftiraların sebebini biliyoruz. Sarayın saltanatının bittiği, AKP iktidarının sona ereceği anlaşılmıştır. Polemiklerle çekilmek istendiğimiz tuzağa düşmeyeceğiz. Biz omuz omuza, halkımızın hayal ettiği iktidarı kurmak, OHAL' in hukuksuzluğuna, AKP'nin baskılarına son vermek için çalışmaya, birleşmeye, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

HRANT DİNK DE UNUTULMADI
Gazeteci-Yazar Hrant Dink'in ölüm yıldönümü olması sebebiyle de bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün aynı zamanda,  2007 yılında bir suikaste kurban giden, gazeteci-yazar Hrant Dink'in ölümünün 11.yıldönümü. Kendisini barış ve adalet arayan sözleri, Türk ve Ermeni halklarının kardeşliğine olan katkılarıyla bir kez daha anıyoruz” dedi.