GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Haziran 2016 Cumartesi 09:46

CHP İzmir Kadın Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’na destek eylemi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya partinin tüm il örgütleri tepki gösterirken İzmir İl Kadın Kolları da bir basın açıklaması yaptı. Partili kadınlara Konak Belediye Başkanı Pekdaş da destek verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Kadın Kolları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı saldırı ve önüne mermi atılmasına tepki gösterdi.

CHP’li kadınlar hazırladıkları bildiriyi ülke genelinde eş zamanlı olarak kamuoyuyla paylaştı.

İzmir İl Örgütü olarak Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde toplanan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi.

İl Başkanı Nurşen Balcı kınama mesajları verirken hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Saldırıyı yapan şahsın Başbakan Binali Yıldırım’la fotoğrafının bulunmasına dikkat çeken Balcı, “Nasıl oluyor bizim ilçe başkanlarımızın bile giremediği protokole bu kişi girebiliyor? Bu kurşun tüm örgütümüze atılmıştır. Biz ülkemiz için yapacağımız bu mücadeleden yılmayacağız. Şehitlerimizin cenazesinde şov yapılıyor. Unutulmasın ki bu iktidar döneminde PKK ile pazarlık yapıldı” dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, “Kadınlardan korkan iktidarın sonunu yine kadınlar getirecektir. Kadınlar birleşe birleşe iktidarı iktidardan indirecektir” açıklamasında bulundu.