GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ağustos 2016 Cuma 13:57

CHP İzmir’in ‘yeni başkanı’ konuştu: Yüksel ve Genel Merkez’in tavrı için ne dedi?

CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni başkanı Güven Yüksel’in istifası için, “Şok olduk” derken, “Alaattin Yüksel İzmir’in önemli siyasetçilerinden biriydi. Güçlü bir figürdü" diye konuştu. Güven ayrıca "Genel Merkez’le hiçbir sorunumuz yok. Sıkıntı yaşanacağını da düşünmüyorum" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP'de Alaattin Yüksel'in şok istifasının ardından yönetim kurulunun aldığı oy birliği kararla koltuğa geçen İl Başkanı Asuman Ali Güven çarpıcı açıklamalar yaptı.

Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede göreve gelme kararı ve istifa kararı alan Yüksel’e yönelik eleştiriler hakkında konuşan Güven ayrıca Genel Merkez’in ilerleyen günlerde izleyeceği yol haritası hakkında da öngörüde bulundu.

YÜKSEL GÜÇLÜ BİR FİGÜRDÜR

Başkan Güven birlik, beraberlik vurgusu yaparken, Yüksel’in İzmir siyasetinde önemli bir figür olduğunu söyledi. Güven, “ Güzel şeyler yapma iddiasındayız. Tüm partimizi kucaklamak sevdamız var. Türkiye’de sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu günleri aşarken partide birlik beraberlik hareket etme durumu var. Bölünme parçalanma olamaz. Böyle bir tehlike de yok. Engel olmak için bu kararı aldık. Tartışmaları kısa sürede kapatmak için bu kararı aldık. Alaattin Yüksel İzmir’in önemli siyasetçilerinden biriydi. Güçlü bir figürdü. Onun yarattığı boşluğu kapatmazsanız ciddi sıkıntılar ve sorunlar ortaya çıkar” dedi.

ŞOK OLDUK, KEŞKE DEVAM ETSEYDİ…

Yüksel’in istifa kararı hakkında da açıklama yapan Güven,  “Kendi tasarrufudur. Parti içindeki işleyişten kendisinin rahatsız olduğunu iletiyor ilgili makamlara. Ondan sonra da herhalde bir uzlaşı sağlayamıyor. Bunun üzerine ayrılma kararı veriyor. Biz tabi böyle bir karar beklemiyorduk. Şok olduk yani. Kongrede kazanarak gelmiş başkan keşke devam etseydi. Böyle bir istifa yaşamasaydı ama hayat devam ediyor” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERİ YANLIŞ BULUYORUM

Alınan istifa kararından dolayı Yüksel’e yönelik eleştiriler için de konuşan Güven, “Eleştirileri son derece yanlış buluyorum. Yüksel yönetimi her şeyden önce iyi niyet, samimiyet, dostça partisine sahip çıkarak faydalı işler yapma amacında oldu. Ben inanıyorum ki çok güzel işler yapıldı, emek döküldü, zaman ayrıldı” dedi.

YEREL İLE GENELDE TESPİT VE HEDEFLER…

“Bundan sonra daha fazla yapmak sorumluluğu yüklendi” diyerek konuşmasına devam eden Güven yerelde ve genelde önemli gördüğü noktaların altını çizdi. Güven, “Daha güzel işler yapmamız lazım. ‘Neler yapmanız gerekiyor?’ derseniz, ilk yapılacak; yerel seçimde kaybettiklerimizi geri almamız gerekiyor. Kazanmış olduklarımızı daha başarılı sonuçlar alacak hale getirmek gerekiyor. İkincisi de; partimiz yüzde 25 barajına takılmış kalmış durumda. Bu kader değildir. Bu kaderin değiştirilmesi gerekir. Konjonktür olarak çok büyük avantajlarımız var. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılardan dolayı partimizin yüzde 25 oranının yüzde 40’ları zaten vurmuş olması gerekiyor. Ama buralarda sıkıntılar ve yapmamız gerekenler var” şeklinde konuştu.

TÜZÜK GÖREVİMİZİ YAPTIK

Yönetimin oy birliğiyle aldığı karara da değinen Güven, “Biz tüzüğün gereğini yerine getirdik. Başkanımız ayrılmış, açtık okuduk ve başkan seçmemiz gerekiyordu. Partiler tüzükle yönetilir. Tüzük görevi buydu… İzmir sosyal demokrasi hareketi ve CHP açısından çok stratejik bir yer. Çünkü çok belediye başkanımız, milletvekilimiz var. Boşluk bırakmamamız gerekiyordu. Kararı çok acil aldık ve doğru yaptığımız birkaç gün içinde daha da anlaşılacaktır” dedi. 

SORUN YAŞAYACAĞIMIZI SANMIYORUM!

İlerleyen günlerde Genel Merkez’in alacağı tavır hakkında da öngörüde bulunan Güven, “Genel Merkez’le hiçbir sorunumuz yok. Sıkıntı yaşanacağını da düşünmüyorum. Genel Başkanımıza da saygımız, sevgimiz sonsuz. Yapabileceklerini en üstün seviyede yapıyor. Darbeye karşı demokrasi mücadelesi veriyor. Sonuna kadar arkasındayız ve destekçisiyiz. Genel Merkezimiz bizim bu bilinçte olduğumuzu görüyor ve biliyor. 40 yıldır CHP’de siyaset yapıyorum. Yönetim kurulum çok iyi partilidir. Biz büyük gücüz. Partiyi daha iyi noktalara taşıyacak potansiyelimiz var. Genel Başkanımızı havalimanından uğurladık. Zaten görevimizdi. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zaten sorun yaşama değil sorun çözme sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.