GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mart 2020 Perşembe 09:33

CHP İzmir'in vekillerinden Özkoç'a destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözleri mecliste AK Partili ve CHP'li vekilleri karşı karşıya getirdi. CHP'nin İzmirli vekilleri ise Özkoç'a tam destek verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hedef aldığı sözlere yanıtveren CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un sözleri siyasette tansiyonu yükseltti.

TBMM Genel Kurulu o sözler sonrası karışırken sosyal medya üzerinde karşılıklı açıklamalar geldi. CHP'nin İzmir milletvekilleri de Engin Özkoç'a tam destek verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: “Partimize ve Genel başkanımıza hakaret ederek saldırıda bulunanlar, Grup Başkan Vekilimiz bu hakaretlere kendilerinin diliyle cevap verince ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Önce aynaya bakacaksınız”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: “Engin Özkoç sen gerçekleri haykırmaya devam et. Doğruları söylemek cesaret ister. Cesaret bulaşıcıdır”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: “AKP Genel Başkanı’nın kirli sözlerini kendisine aynen iade ettiği için Gazi Meclis’te linç edilmeye çalışılan Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç yalnız değildir!”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: “Sessiz çoğunluğun güçlü sesi, CHP’nin onuru oldun, yanındayız ve  #SeninleyizEnginÖzkoç”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: “Seninleyiz Engin Özkoç”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: " Nezaket nezaketi, öfke öfkeyi getirir. Sayın Engin Erkoç'un yaptığı konuşma gayet makul bir tepkidir. Sorun arayan bu konuşmayı doğuran konuşmaya baksın. #SeninleyizEnginÖzkoç"

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: "Tek adam... Küfrediyorsun... Hakaretler yağdırıyorsun. Yanıtını alınca, mızıkçı çocukların babasına koşturup şikayet ettiği gibi savcılara koşuyorsun. İlk seçimde yoksun. #SeninleyizEnginÖzkoç"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç: "Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç‘a yapılan saldırıyı kınıyoruz.18 yıldır yalanla dolanla halkımızı uyutmaya çalışanlara gerçekler ağır geldi. Hedef göstermeyle, tekmeyle, yumrukla korkutamayacağınız halkın sesi var karşınızda. #SeninleyizEnginÖzkoç

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Doğruların; tehditlerle, saldırılarla, baskılarla üstü kapatılamaz. Doğruları; her zaman söylemeye, en yüksek bir biçimde haykırmaya, savunmaya devam edeceğiz. Çünkü yanlışları alkışlamak, örtbas etmek ülkemize verilecek en büyük zarardır. #SeninleyizEnginÖzkoç