GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2018 Çarşamba 16:11

CHP İzmir'in vekil adayından o isimlere tepki!

İzmir 2’nci Bölge 13’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilen Hatice Zeybek Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç’ın ön sıralarda yer almasına tepki gösterdi. Zeybek’in iki isme sert eleştirisi genel merkeze isyan olarak yorumlandı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler 21 Mayıs itibariyle kesinleşen milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir için oluşturduğu listenin kesinlik kazanmasıyla birlikte tartışmalarda beraberinde geldi.

- CHP’Lİ KILIÇ: KİMSE PARTİMİZİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR!

Kadın adayların az olması ve seçilemeyecek sıralara yazılması en çok tepki çeken konuların başında geldi. Genel merkez İkinci bölge ikinci sırada İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’ye ikinci bölge beşinci sırada ise Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç’a yer verdi. 13’üncü sırada bulunan Hatice Zeybek ise durumuna tepki gösterdi ve kendisinden önce yazılan iki ismi hedef aldı.

Böke ve Kılıç’ın kenti tanımadığını ima eden Zeybek iki ismi kırsala davet etti. Zeybek’in açıklamaları örgütte bazı kesimler tarafından rahatsızlık uyandırdı. Ayrıca bu tavrın genel merkeze isyan niteliği taşıdığı ifade edildi.

İşte o açıklamalar: