GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2019 Perşembe 12:47

CHP İzmir’in patronundan mesaj yağmuru: Örgütü iktidar mücadelesine sarılmaya davet ediyorum!

İl Başkanı Deniz Yücel, mahalle delege seçimleri devam ederken birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Partinin ayrışmayacağını aktaran Yücel, örgüte çağrıda bulunurken, “Tüm örgütümüzü yaklaşan iktidarımız için mücadeleye dört elle sarılmaya çağırıyorum” mesajını verdi. “Bu dönem seçilenler partimizi iktidara taşıyacak kadrolardır” diyen Yücel, seçimlerdeki tartışma ve gerginlikler için de konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre süreci devam ederken Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Yücel, yapılan mahalle delege seçimlerini değerlendirirken yeni sürece dair de net mesajlar verdi.

BU DÖNEM SEÇİLENLER PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK KADROLARDIR!
Seçimlere katılımdan dolayı memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Yücel, “Örgütümüzün parti içi demokrasi yarışına büyük katılım sağlaması bizleri mutlu ediyor. Önümüzdeki 2 yıl için örgütümüzde görev alacak isimleri belirleyecek olan kongreler sürecimizin ilk aşaması olan mahalle seçimlerimizi tamamlamak üzereyiz. Bu dönem seçilecek yöneticiler CHP'yi iktidara hazırlayacak olan kadrolardır” dedi.

PARTİ HUKUKUNA AYKIRI HAREKET EDENLERİ DELEGE SEÇİMLERİNDEN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİZ
Zaman zaman yaşanan tartışmalara ve gerginliklere değinen Yücel, “Örgütümüzün görev alma heyecanıyla giriştiği yarışlarda zaman zaman bu tür tartışmalar yaşanabiliyor. Tartışmaların sonu tatlıya bağlandığı sürece ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyulduğu sürece bu tartışmaların büyük bir sorun yarattığını düşünmüyoruz. Bu tartışmalar sırasında parti hukukuna aykırı hareket eden kişiler hakkındaki süreci delege seçimleri bittikten sonra değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

UZLAŞI ADAY GENEL MERKEZİN TEMENNİSİDİR ANCAK DAYATMA DEĞİLDİR!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uzlaşı aday’ önerisi üzerine konuşan Yücel, “Uzlaşı adayı meselesi genel merkezin bir temennisi. Ancak bunu dayatma olarak algılamamak lazım. Neticede CHP hukuk kurallarıyla yönetilen bir partidir. İlçelerde de, ilde de birden fazla adaylar çıkabilir ve yarışabilir. Birden fazla aday çıkıp yarıştığında sandıktan çıkacak sonuca saygı duymak da bir uzlaşıdır.  Demokrasinin temelinde de bu yatar. CHP'de uzlaşı adayı örgüte sorularak, fikir alınarak gerçekleşebilecek bir arayıştır. Başka partilerde olduğu gibi tek aday belirlenip, listeler hazırlanıp, üyelere bunları seçeceksiniz dayatması asla yapılamaz” dedi.

ÖRGÜTÜMÜZÜ İKTİDAR MÜCADELESİNE DÖRT ELLE SARILMAYA ÇAĞIRIYORUM!
“Delege seçimleri sırasında yaşanan bir iki münferit olaydan, ayrışma, bölünme ya da parti içi kavga bekleyen varsa bilsinler ki bu beklentileri gerçekleşmeyecektir” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “Türkiye'nin bu kadar sorunu varken, hiç bir CHP'li mevki, makam, koltuk peşinde koşmaz. Partimizin bu kongrelerden daha da güçlü çıkacağını anlayan bazı kesimlerin, CHP'nin 31 Mart başarısının bir benzerinin ya da daha da büyüğünün yaşanmasını engellemek için partimiz üzerinden parti içinde bir kavga, ayrışma varmış algısı yaratmaya çalıştıklarını izliyoruz. Bu çabanın Türkiye'nin gerçek sorunlarını gizleme çabası olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Bu bilinçte olan tüm örgütümüzü de, bir kez daha yaklaşan iktidarımız için ve halkımızın yeniden refaha, barışa ve demokrasiye ulaşması için verdiğimiz mücadeleye dört elle sarılmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.