GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2018 Perşembe 18:35

CHP İzmir’in patronundan ‘Alternatif SKM’ çıkışı: Bağımsız bir durum olamaz!

İl Başkanı Yücel, Konak’ta kurulan SKM için, “Bu bizim il başkanlığı nezdinde açılan SKM’nin alternatifi olamaz. Biz ilçelerimizden seçim bürosu açmalarını istiyoruz. Bu güzel bir gelişme, bizi örnek aldıklarını gösteriyor. Bağımsız bir durum olamaz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. Süreçte en çok hareketin yaşandığı adres Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu MYK ve PM zirveleri sonrasında İzmir için oluşturulan listede değişikliğe gidildi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan başlangıçta İstanbul listesinde yer aldı. Özkan’ın daha sonra genel merkezde çeşitli temaslarda bulunduğu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp, ‘İstanbul’u kabul edemem’ dediği kulislere yansıdı. Yoğun mesainin ardından CHP Lideri’ne adeta rest çektiği ifade edilen Özkan’ın yeri değiştirildi ve yeniden İzmir listesine yazıldı.

Hareketlilik kent özeline de yansıdı. İzmir İl Örgütü’ne 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı sürecinde destek vermek amacıyla geçtiğimiz günlerde kurulan ve resmi açılışı 25 Mayıs (Yarın) yapılacak Seçim Koordinasyon Merkezi’ne alternatif bir merkez kurulduğu öne sürüldü. İl Başkanı Deniz Yücel’in liderliğinde çalışmalarını yürütecek olan resmi SKM’nin başkanı olarak partinin sembol ismi Alaatin Yüksel getirilmişti. Yüksel’e ayrıca 20 kişilik çalışma ekibini de destek olacağı belirtilmişti.

Konak İlçe özelinde kurulan bu yeni seçim merkezinin başına ise Özkan’ın Yardımcısı, Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak getirildi.

ALTERNATİF OLAMAZ, BİZİ ÖRNEK ALDIKLARINI GÖSTERİYOR!
İl Başkanı Deniz Yücel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz ilçelerimizden seçim bürosu açmalarını istiyoruz. Konak ilçemiz de herhalde böyle bir uygulama yapmayı düşündü. Bu bizim il başkanlığı nezdinde açılan SKM’nin alternatifi olamaz. Orası Konak İlçe Örgütü’dür. Konak ilçesi özelinde yapılacak seçim çalışmalarında verimi arttırmak, başarıyı arttırmak için böyle bir uygulama yapmayı herhalde düşündüler. Bizim il başkanlığı nezdinde yaptığımız uygulamayı örnek aldıklarını düşünüyorum. Bağımsız bir durum olamaz. Seçim bürosu ama adını SKM koymuşlar. Bu güzel bir gelişme, bizi örnek aldıklarını gösteriyor” dedi.