GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2020 Cumartesi 13:50

CHP İzmir’in kadın kolları başkanı belli oldu!

CHP İzmir’de yeni il kadın kolları başkanı belli oldu. İl Başkanı Nurşen Balcı’nın aday olmadığı kongrede Nurdan Şenkal Uçar ve Buket Fatoş Erol yarıştı. Sandıkta zafer 1 oyla Nurdan Şenkal Uçar’ın oldu. Uçar'a kongrede aday olmayan Balcı da destek veriyordu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları kongresi Konak’ta bulunan Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Mevcut İl Başkanı Nurşen Balcı’nın aday olmadığı seçim için Buket Fatoş Erol, Nurdan Şenkal Uçar, Nesrin Avlunyalı ve Sevda Baykara ‘varım’ mesajı vermişti.

4 isim salona aday olarak girerken flaş bir gelişme yaşandı. Baykara ve Avlunyalı’nın son anda yarıştan çekildiği belirtildi.

Seçim Erol ve Uçar arasında gerçekleşiyor. 345 il delegesinin kantarına çıkacak olan iki isimden hangisinin ipi göğüsleyeceği merak ediliyor. Nefes kesen kongrede divan başkanlığına ise Ayfer Yılmaz Cömer seçildi. Kongreye katılımın düşük olması da dikkat çekti.

1 OY FARKLA UÇAR KAZANDI

Kongrede Avlunyalı ve Baykara çekildi. Sandıkta Nurdan Şenkal Uçar ve Buket Fatoş Erol yarıştı.

Sandıkta zafer 1 oyla Uçar’ın oldu. Nurdan Şenkal Uçar 150, Buket Fatoş Erol ise 149 oy aldı.

Kongrede zaman zaman tansiyon yükselirken, delegeler arasında tartışma da yaşandı.

Nurdan Şenkal Uçar’ın listesinden Zeliha Avar, İlknur Aydın, Zeynep Ayten, Sevda Baykara, Ömür Çayırlı, Rahşan Duyan, Fatma Gül, Nilüfer İnceoğlu, Tünay Kantekin, Tuba Önder, Canan Tamaz, Sezer Türkmenoğlu, Şermin Uçar, Nurşen Ulutaş, Sedef Uysal, Nuray Zengin il yöneticisi seçildi.

Kurultay Delegeleri ise şu isimler oldu; Birnur Akgül, Derya Aksu, Sema Arcan, Aynur Ataş, Güneş Ataş, Ayşe Aydın, Nurşen Balcı, Songül Bayat, Yasemin Bayram, Duygu Bölük, Ecem Uzar Gül, Çiler Güler, Figen Günal, Ömür Gürokur, Nesrin Ninetaş, Şeniz İridere, Sibel karakoyun, Ayşen Görgülü Kaya, Ümit Köseataç, Fatma Pala, Serpil Pişkin, Sevim Serin, Nurdan Şenkal Uçar, Emine Şimşek, Ayşe Türksever, Türkan Ugan, Ayşe Okyel ve Emine Umsu