GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2017 Cuma 13:58

CHP İzmir'in hafta sonu mesaisi: Hangi ilçeler sandığa gidiyor?

Kentte 3'üncü haftasına girilecek mahalle delege seçimlerinde gözler yine metropolde olacak. 23 ve 24 Eylül tarihlerindeki hafta sonu mesaisinde kurulcak sandıklarda üyeleri kıran kırana bir yarış bekliyor. 

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirdiği mahalle delege seçimlerine devam ediyor. 

İzmir'de 2 hafta sonunda ilçelerde önemli gelişmeler yaşandı. Örgütün sandık mesaisinde 3'üncü haftaya girilecek. Hafta içi günlerinde hafif hafta sonlarında ise yoğun tempoyla gerçekleşen seçimlerde gözler yine metropolde olacak. 

İLK GÜN NERELERDE SEÇİM VAR?
Partinin kentte kalesi konumumunda olan Karşıyaka ilk kez sandık mesaisi verecek. 23 Eylül Cumartesi, Alaybey, Tersane, Tuna, Goncalar ve Bahariye mahallelerinde üyeler seçim merkezilerine giderek tercihlerini yapacak.  Buca'da, Çaldıran, Hürriyet, Akıncılar, Fırat ve Çamuk, Karabağlar'da Poligon ile Kazım Karabekir mahallelerinde sandık kurulacak. 

İzmir'in kalbi olarak gösterilen, her kongre döneminde hareketliliğin had safhada olduğu fakat yaşanan süreçte tek liste eğilimi görülen Konak'ta, Altıntaş, Atilla, Çınarlı, Güneşli, Kocakapı, Kocatepe, Mersinli ve Yeşildere mahallelerinde partilileri seçim heyecanı saracak. 

Cumartesi günü ayrıca Aliağa, Çeşme ve Dikili'de de sandık kurulacak. 

İKİNCİ GÜN MESAİSİ...
3'üncü haftanın ikinci günü olan 24 Eylül Pazar ise seçimler kaldığı yerden devam edecek. Karşıyaka'da daha önce açıklanan takvimde 24 Eylül'de yapılması öngörülen Bahçelievler Mahallesi'nde son yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği sandık kurulmayacak.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın yoğun katılım istediğini söyleyerek 7  Ekim tarihinde gerçekleştirmek istediği Bahçelievler Mahallesi delege seçimi 30 Eylül tarihine alındı. 

Bu mahallede İl Yönetim Kurulunda yer alan ve Yıldırım'a muhalif kanatta bulunan Dilek Bilgin ise erteleme kararına karşı çıkmıştı. İl Başkanı Asuman Ali Güven ise iki tarafı da küstürmemek adına ortada bir tarihte seçimin yapılmasına karar vermişti. Buna göre ilçede; İnönü, Aksoy, Cumhuriyet, Donanmacı, Fikri Altay, Sancaklı ve Yamanlar mahallelerinde sandığa gidilecek. Bornova'da Ergene, Kazımdirik, Merkez ile Zafer mahallelerinde seçim heyecanı yaşanacak. 

Cumartesi gününü boş geçen Bayraklı'da ise Pazar günü muhaliflerin de güçlü olduğu Osmangazi ve Mansuroğlu mahalleleri ile Doğançay, Muhittin Erenler ve Refik Şevket İnce mahallelerinde seçime gidilecek. Çift liste heyecanının yoğun olarak yaşandığı ilçeler arasında yer Buca'da Yiğitler, Kazağaç, Mustafa Kemal ve Yeşilbağlar, Karabağlar'da; Ali Fuat Erden, Kibar, Peker, Vatan, Tahsin Yazıcı ve Günaltay mahallelerinde sandık kurulacak. Konak ise Akın Simav Mahallesi'nde gerçekleşecek tek seçimle günü noktalayacak. Pazar günü ayrıca kentin kırsalındaki ilçelerde de çok sayıda mahallede seçim heyecanı yaşanacak.