GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2016 Çarşamba 15:01

CHP İzmir’in gençlerinden Metiner’e salvo!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner’in, İsmet İnönü ile ilgili sözlerine CHP İzmir Gençlik Kolları’ndan sert tepki geldi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in Türkiye’nin ilk başbakanı ve CHP’nin ikinci genel başkanlığı yapmış olan İsmet İnönü için sarf ettiği sözlere CHP İzmir İl Gençlik Kolları’ndan yanıt geldi.

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Metiner’in, “İnönü Türkiye'nin ilk faşist lideridir. Tek parti dönemi de kaskatı bir diktatörlüktür” ifadelerini sert sözlerle eleştirdi.

SARAY SOYTARILIĞI VE YALAKALIĞI YAPMAKTADIR
Gençlik kollarının böyle bir söylemi kabul etmediğini dile getiren Sarıküse, “Bizlere nasıl ki atalarımız tarafından Cumhuriyet emanet edilmişse, onlara da  ataları tarafından bu değerleri bitirmeleri miras bırakıldı, bunu çok iyi biliyoruz. Kubilay olayında yaşandığı gibi, Kubilayı katledenlerin torunları ile İsmet Paşa’ya faşist diyenler aynı zihniyetteki kişiler. Kafalarının ardında art niyetli ve planlı bir şekilde yapılmak istenen Cumhuriyet rejimini ve değerlerini yıpratmak, onları yok etmeye çalışmak olduğunu bir gerçektir. Bugün kişisel noktalara hakaret etseler de, bizler bunun asında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılan bir hakaret olduğunu biliyoruz. Adını bile ağzıma almak istemediğim AKP’li Vekil sadece saray soytarılığı ve yalakalığı yapmaktadır’’ dedi.

BİZİM HAMURUMUZDA KUVA-Yİ MİLLİYE VAR!
Cumhuriyete karşı olan zihniyetle her zaman mücadele edeceklerini söyleyen Sarıküse, “Bizler sadece Genel Başkana, Başbakana sahip çıkmaya değil, burada Mustafa Kemal Atatürk’ün ve diğerlerinin dediği gibi Cumhuriyete sahip çıkmaya geldik. Biz CHP’li gençler olarak Cumhuriyetle doğduk, Cumhuriyetle yaşıyoruz ve Cumhuriyetle öleceğiz. Bizler hiçbir zaman onların yaptığı gibi yalakalık içerisinde olmayacağız. Bizim hamurumuzda Kuva-yi Milliye var’’ ifadelerini kullandı.