GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Ocak 2019 Salı 10:34

CHP İzmir’in Başkanı Yücel’den net mesajlar: Kriterlerimiz belli!

Başkan Yücel, AK Parti’nin 5 Ocak tarihiyle birlikte kentteki tüm adaylarını netleştirecek olmasının kendileri açısından dezavantaj yaratmayacağını ifade ederken, “Adaylarımızın partili olması, İzmir'de aday olacağı ilçede sevilen, sayılan kişilerden olması önemli. Örgütte görev almış olması, CHP örgütü ile bir bağı olması… Bu tip kriterler var. Dolayısıyla diğer partilerin adaylarını açıklayıp açıklamaması, bizim kendi planımız ve programımız açısından çok da önemli değil” dedi. Yücel, “TBMM Başkanı Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için de, “Akla ve mantığa uygun gelmiyor” açıklamasını yaptı.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yücel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için yürütülen sürece dair konuştu. Başkan Yücel hemen hemen her hafta düzenli bir şekilde yaptığı Ankara ziyaretleri ve genel merkez temasları hakkında bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönem için aldığı aday olmama kararı sonrasında partisinin hala büyükşehir adayını belirlememesine değinen Yücel, AK Parti’nin bu noktada Nihat Zeybekci’yi sahaya sürmesine dair de konuştu.

Ayrıca 5 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelerek 30 ilçenin adayını kamuoyuna ilan edecek olmasına ayrı bir parantez açan Yücel önemli mesajlar verdi.  

Yücel öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, İzmir Milletvekili ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını yapmış olan Binali Yıldırım’ın bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sıfatını elde etmesi karşısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

4 OCAK’TA İZMİR İÇİN BİR AÇIKLAMA BEKLEMİYORUZ
Ankara temaslarına değinen Yücel, İzmir adaylarının açıklanacağı tarih noktasında konuştu. Yücel, “Genel başkanımızla, genel başkan yardımcılarımız ile iletişim halinde olmayı doğru buluyorum. O nedenle gidiyorum. Ankara’da istişarelerde bulunuyoruz. 4 Ocak’ta Parti Meclisi (PM) toplantısı var. PM toplantısından önce de Ankara programım var. 4 Ocak’ta İzmir ile ilgili bir açıklama olmasını beklemiyoruz. Adayların açıklanmasını Şubat ayına bırakmama konusunda bir temennim var. 16 Ocak'ta İzmir adayları açıklanabilir, ya da Büyükşehir adayı açıklanır, ilçeler 16'sından sonraki ilk PM'ye kalabilir. O da Ocak sonunda olur. Şubat ayına kalmaz” dedi.

İZMİR İÇİN ÇABALADIK AMA OLMADI
İzmir’in sona kalması durumuna açıklık getiren Yücel, “Genel merkezimizdeki yöneticilerimiz İzmir'in üstüne düşüyorlar ve hatasız bir karar vermek istiyorlar. Onun dışında ittifak süreci var. İzmir'de çok sayıda başvuru var. Bazı ilçelerde 17-18 kişi aday adaylık başvurusu yaptı. Bunların incelenmesi, değerlendirilmesi zaman alıyor. Ve takvim olarak da CHP'de olmayan Ankara ve İstanbul gibi iller ve diğer illere öncelik verildi.  İzmir'de CHP'de olmayan ilçelerin adaylarının yeni yıldan önce açıklanması için çabaladık ama olmadı” diye konuştu.

 

BEKLEMİYORDUK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını geri çekmesi hakkında açıklama yapan Yücel, “Beklemiyorduk. Kendi kararıdır. Henüz kendisi ile bir görüşmemiz olmadı. Resmi olarak bize başvuru veya bildirimi de olmadı. Biz de kararını basından öğrendik” dedi.

AKP'NİN ADAYLARININ KİM OLDUĞU BİZİ ÇOK İLGİLENDİRMİYOR
‘AK Parti'nin İzmir adaylarını, CHP'den önce açıklaması, sizin açınızdan bir dezavantaj olabilir mi?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Bir dezavantaj olmaz. Çalışmalarımızı, adaylarımızı AK Parti'nin belirleyeceği adaylara göre belirlemeyeceğiz. Zaten 24 Haziran'dan sonra biz çalışmalarımıza başladık. Örgütlerimiz çalışıyor. Aday adaylarımız sahada çalışıyor. Bu durum bizde bir zafiyet yaratmaz. AKP'nin adaylarının kim olduğu bizi çok ilgilendirmiyor. Bu diğer partilerin adaylarını önemsememe veya hafife alma değil. Onların da hepsi birbirinden değerli ama bizim CHP olarak özellikle İzmir'deki duruşumuz, tavrımız, adaylarımızı belirleyeceğimiz kriterlerimizi daha önce de birçok kez belirttik. Adaylarımızın partili olması, İzmir'de aday olacağı ilçede sevilen, sayılan kişilerden olması önemli. Örgütte görev almış olması, CHP örgütü ile bir bağı olması. Bu tip kriterler var. Dolayısıyla diğer partilerin adaylarını açıklayıp açıklamaması, bizim kendi planımız ve programımız açısından çok da önemli değil” diye konuştu.

AKLA MANTIĞA UYGUN GELMİYOR!
TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesine değinen Yücel, “AKP'nin iç işlerine karışmak bizim işimiz değil. Ama bir İzmir milletvekilinin kalkıp İstanbul gibi bir yerden aday gösterilmesi, 2014 yerel seçimlerinde Sayın Aziz Kocaoğlu ile yarışında seçimi kaybeden bir ismi İstanbul'dan aday göstermek, çok akla ve mantığa uygun gelmiyor. Seçim günü sonuçlar alındığında, kararlarının doğru olup olmadığını göreceğiz” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÖNEMLİ, İLÇELERİ ETKİLEYECEK, O NEDENLE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ
‘İzmir İl Başkanı olarak gönlünüzde nasıl bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yatıyor?’ şeklindeki soru karşısında konuşan Yücel, “Her şeyden önce partimizin başarısı yatıyor. Gönlümüzde bir kişi ya da bir profil yatmıyor. Ama Büyükşehir Belediyesi adayı önemli. Sadece Büyükşehir olarak bakmamak gerekiyor. Partimizin Büyükşehir Belediyesi'ndeki başarısı diğer ilçeleri de etkileyecek, ilçeleri sürükleyecek. O nedenle biz çok titiz bir çalışma yapıyoruz. Genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız onlar da çok titiz bir çalışma yapıyor. Adayların açıklanmasının gecikme nedenlerinden biri de bu. Kamuoyu yoklamaları yapılacak. Büyükşehir ile ilgili böyle bir çalışma olmayacak ama ilçelerde anket çalışmaları yapılacak. O da henüz başlamadı” ifadelerini kullandı.