GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mayıs 2018 Cuma 11:48

CHP İzmir’in 20 kişilik SKM kadrosunda kimler var?

Alaattin Yüksel’in başkanlığında 24 Haziran sürecini il yönetimiyle birlikte yürütecek olan SKM’de toplamda 20 kişi görev yapacak. Ekipte meclis üyeleri, il yöneticileri ve eski il yöneticileri yer aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’ne 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı sürecinde destek verecek Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) 20 kişilik çalışma ekibi oluşturuldu.

SKM Başkanı olarak partinin sembol ismi Alaattin Yüksel’in görev yapacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yüksel, ‘Bu süreci il başkanlığı yürütecek. İl Başkanı Deniz Yücel bizden isteyecek biz yapacağız. Biz tamamlayıcı olacağız’ şeklinde yaptığı açıklamayla yol haritasını belirtmişti. Yüksel’in ekibinde yer alan isimler netlik kazandı. Belediye meclis üyeleri, il yöneticileri ve eski il yöneticilerinden oluşan kadro 24 Haziran için çalışmalara start verdi.

KİMLER VAR?
Alaattin Yüksel’in başkanlığındaki kadro; Birgül Değirmenci, Barış Erel, Hacer Taş, Bülent Çetinkaya, Özkan Tice, Banu Gençkan, Ali Karamustafaoğlu, Yekta Varnalı, Mert Onur, Tevfik Türk, Ahmet Yıldız, Kazım Umdular, Ali Rıza Kaya, Sedat Uzunbay, Hakkı Keseli, Sinan An, Yaşar Kalkan, Seyfi Tütüncü ve Begüm Türkyılmaz’dan oluştu.

NELER YAPILACAK?
İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kuruluyla birlikte arada iletişimi sağlayacak olan ekip, seçimin lojistiğinden, milletvekillerini tanıtım ayağı ve programlarının yapılması ve örgütlere bildirilmesine kadar birçok konuda uyumlu çalışmayı sağlayacak. Görev dağılımlarına göre ekibin ilerleyen günlerde genişleyebileceği ifade edildi.  Seçime çok az bir süre kaldığından dolayı tecrübeli isimlere yer verildiği öğrenildi. Daha önceki dönemlerde beraber görev yapmış partililerin özellikle bir araya getirildiği vurgulandı.  

CHP OLARAK SEÇİME HAZIRIZ
Eski İl Başkanvekili olan Barış Erel, “Partimizin milletvekili adayları kesinleştikten sonra yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre kalıyor. İzmir İl Yönetim kurulunun daveti üzerine arkadaşlarımızla birlikte görev aldık. Bundan önceki seçim tecrübelerimizi, geçmiş yıllardaki bilgi ve birikimlerimizi bu kritik seçimde de aktarmaya çalışacağız. Partimizin deneyimli isimleri parti örgütümüzle, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte sandık görevlisinden, okul müşahitlerine kadar seçime hazır. CHP olarak seçime hazırız. Bizim görevimiz de bu seçimi önce İzmir’de sonra Türkiye’de zaferle taçlandırmaktır” dedi.