GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Temmuz 2021 Salı 19:12

CHP İzmir İl Yönetimi kararını verdi... İki ilçe sandık başına gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşanan krizler ile gündeme gelen ve geçici yönetimlerin atandığı Kınık ve Menemen ilçe başkanlıkları, 1 Temmuz itibari ile yasakların kalkmasının ardından sandık başına gidiyor. CHP İzmir İl Yönetimi'nden alınan karar sonrası 8 Ağustos'ta Menemen, 15 Ağustos'ta ise Kınık, yeni ilçe başkanını seçmek için oy kullanacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Yönetimi'nin haftalık olağan il yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında İzmir İl Binası'nda gerçekleştirilen yönetim toplantısının gündeminde ise görevden alınarak geçici yönetimin atandığı Menemen İlçe Başkanlığı ile, istifalar ile gündeme gelen CHP Kınık İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri yer aldı.

İLK SANDIK MENEMEN'DE
Menemen'de belediyenin AK Parti'ye kaptırılmasında sorumlu olarak görülen ve görevden alınan eski ilçe başkanı Turan Erdoğan'ın yerine Ömer Güney atanmıştı. Gerçekleştirilen atama sonrası tüzük gereği ilçede seçime gidilmesi gerekirken, pandemi tedbirleri kapsamında  seçim süreci ertelenmişti.

1 Temmuz tarihi itibari ile normalleşme sürecine girişmesi ile birlikte seçim sürecinin önü açılırken, CHP İzmir İl Yönetimi seçime gitme kararı aldı. Menemen İlçe örgütü 8 Ağustos'ta sandık başına gitmesi beklenirken, mevcut yönetimin aday olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

KINIK SANDIK BAŞINA GİDİYOR
Sandık başına gidecek olan diğer ilçe ise istifalar ile gündeme gelen Kınık oldu. İsmail Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla başlayan krizde ilçe yönetimi Yılmaz'ın ardından parti içerisinden yeni bir ilçe başkanı seçmişti. Yapılan oylamada Hüseyin Kocabaş göreve getirilirken, Kınık ile İl Yönetimi arasından yaşanan anlaşmazlık iddiası sonrası Kocabaş ve ekibi de görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. Sonrasında İl Yönetimi tarafından Kınık'a Ahmet Kanat başkan olarak atanmıştı.

Pandemi tedbirleri kapsamında seçimi gerçekleştirilemeyen ilçeler arasında yer alan Kınık ilçe örgütü için de karar verildi. CHP İzmir İl Yönetimi'nin kararı ile 15 Ağustos tarihinde Kınık ilçe örgütü sandık başına giderek yeni ilçe başkanını seçecek