GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ekim 2019 Cuma 12:06

CHP İzmir, Hamidiye Su’yu alıyor!

Hamidiye Su Bölge Müdürü Ümir Kavacı ile İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bir araya geldi. CHP İzmir İl Örgütü yeni süreçte Hamidiye Su tedarik etmek için karar aldı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar süren iktidarının 31 Mart yerel seçimleri kapsamında yeniden yapılan 23 Haziran seçimleriyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçmesi sonrasında kentte birbirinden önemli gelişmeler yaşanmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Market’te satılan ve işletmeler tarafından da alınan ‘Hamidiye Su’ya piyasadaki çok sayıda kuruluş tarafından ambargo konulması kamuoyuna yansımıştı. Şirketlerden birçoğunun yeni süreçte su tedarikini başka bir firmadan karşılayacağı ve ‘Hamidiye Suyu’nu satın almayacağı öne sürüldü.

Bunun üzerine muhalif kanatta yer alan ve özellikle CHP’li bazı kurumlar harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek kapsamında yapılan hamlelere İzmir’den ilk olarak Seferihisar Belediyesi katıldı.

Ayrıca CHP İzmir İl Başkanlığı da bundan sonraki dönemde Hamidiye Suyu’nu satın alma kararı yönünde refleks sergiledi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Bölge Müdürü Ümit Kavacı bir araya gelirken yeni dönemde parti etkinliklerinde Hamidiye Su’yu dağıtılacağı aktarıldı.

AK PARTİ BIRAKTI CHP ALDI!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti iktidarının sürdüğü dönemde de İzmir’deki parti etkinliklerinde Hamidiye Su’yundan faydalanılıyordu.  

TARİHÇESİ
Hamidiye Kaynak Suları, II. Abdülhamit tarafından İstanbul'a çeşmeler aracılığıyla içme suyu dağıtımı için kurulmuş ve 1979 yılından itibaren anonim şirket olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen tesislerdir. 2005 yılından itibaren ihracata başlayan şirketin 23 ülkede distribütörleri bulunmaktadır. Bunun yanında Türk Hava Yolları ve KLM gibi önemli havayollarının da tedarikçisidir.