GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2020 Perşembe 13:37

CHP İzmir Gençlik Kolları'dan 1 Mayıs çağrısı

CHP İzmir Gençlik Kolları Covid-19 salgını sebebiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nünde alanlarda olamayacağını belirterek, #HaklıyızKazanacağız etiketiyle saat 13.00’te sosyal medyada buluşma çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Gençlik Kolları;

dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle 1 Mayıs’ta alanlarda değil, sosyal medyada buluşulacağını duyurdu. Salgın sürecinde işçilerin ölüme mahkum edildiğini,İşe gitmek zorunda olan işçiler ve sağlıksız iş koşulları 1 Mayıs'ta ki mücadeleye desteği önemli bir hale getiriyor. Biz gençler Gündoğdu'da olmayabiliriz ama Twitter'da #HaklıyızKazanacağız diyerek işçinin,emekçinin Bayramı'nda yanlarında olacağız” dediler.

EMEKÇİLERİ YOK SAYAN EKONOMİK MODEL BAŞARILI OLAMAZ

Cumhuriyet ilan edildiğinden beri en önemli mücadelenin iktisadi devrimler olduğunu vurgulayan “İktisadi devrimlerin temel direği alın teri döken emekçiler olmuştur. Emekçilerin yok sayıldığı bir ekonomik modelin başarılı olma şansı yoktur. Emek mücadelesi yıllardan beridir kapitalizmin sert baskısı altında. Ancak bu mücadele ülkemizde en zor günlerini son 10 yılda yaşamaktadır. İş cinayetlerinden, çocuk işçiliğe, sigortasız işçilikten, sendikal baskılara rağmen hala ayakta durmaya çalışan bir mücadele söz konusudur. Covid-19 pandemisinde bile ölüme terk edilen işçiler, 18-20 yaşında işe gitmek zorunda olan işçiler ve devamında sağlıksız iş koşulları 1 Mayıs'ta ki mücadeleye desteği önemli bir hale getiriyor. Biz gençler Gündoğdu'da olmayabiliriz ama Twitter'da #hakliyizkazanacagiz diyerek işçinin,emekçinin Bayramı'nda yanlarında olacağız. Bütün İzmirli hemşerilerimizden desteklerini bekliyoruz. İşte bir Mayıs, Twitter'dayiz!” dediler.