GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2016 Pazar 11:00

CHP İzmir’den Taksim'e 'demokrasi' çıkarması: 5 bin kişi...

CHP’nin Taksim’deki Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine İzmir’den katılım oldukça yoğun… İl Başkanı Yüksel mitinge katılım için yaklaşık 5 bin kişinin yola çıktığını belirtirken, “İnşallah bu güzel geçer de arkasından bir demokrasi şöleni de İzmir’de yaparız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinden bir grup askerin kalkıştığı ve başarısız olduğu tarihi darbe girişimiyle sarsıldı.

Girişimin ardından Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonucunda 3 aylık süreyle ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Bunun üzerine CHP Genel Merkezi İstanbul Taksim Meydanı'nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi yapma kararı aldı.

Ana muhalefet partisinin darbe karşıtı tavrına AK Parti’den de destek geldi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi mitinge ücretsiz ulaşım olanağı sağlayacağını açıkladı.

5 BİN KİŞİLİK ÇIKARMA!
CHP’nin Türkiye genelindeki il ve ilçe örgütlerinin de mitinge yoğun bir katılım yapması beklenirken İzmir İl Örgütü Taksim’e adeta bir çıkarma yaptı.

İzmir’den milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe örgütleri ve başkanların içinde bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin Taksim Meydanı’nda yer alacağı belirtildi.   

Katılım için ilçe örgütlerinin organize ettiği yolculuk için çoğunlukla karayolu tercih edildi.

Bireysel olarak İstanbul’a giden ve havayolunu tercih eden partililere ilçe örgütlerinin organizatörlüğünde 60’a yakın otobüs ve 20’nin üzerinde minibüsle destek verenlerin sayısı yaklaşık 5 bin civarında…

BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ DE İZMİR’DE YAPARIZ
Mitinge katılım için konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “İzmir’den güzel bir katılım var. WhatsApp gurubundan takip ediyorum. 5 bine yaklaşık bir kalabalık var. Uzun zamandan sonra coşkulu bir demokrasi özlemiyle gidiyor insanlar. İnşallah bu güzel geçer de arkasından bir demokrasi şöleni de İzmir’de yaparız” dedi.