GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2017 Perşembe 17:57

CHP İzmir’den o ilçenin itirazlarına ret!

İl yönetim kurulu olağan toplantısı gerçekleşti. Geride kalan Kemalpaşa kongresinde, yüzde 10 genç kotasına uyulmadığı gerekçe gösterildi. Duruma itiraz edildi. İl yönetimi muhatabın kendileri değil İlçe Seçim Kurulu olduğunu belirtti ve itirazları reddetti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu olağan toplantısı gerçekleşti.

İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yöneticilerinin katıldığı toplantıda kongre süreci masaya yatırıldı. 7 Ocak’taki il kongresine gidilirken örgüt sandık mesaisine kilitlendi. İl Örgütü 17 Aralık’ta Çiğli kongresiyle noktalanacak ikinci etap ile 7 Ocak arasında bir dizi program hazırlığı içine girdi.

Toplantıda somut herhangi bir gelişme yaşanmazken Kemalpaşa ilçe kongresine yönelik gelen itirazların ise reddedildiği ifade edildi.

Kemalpaşa’daki yarışta Mehmet Ayçil, Ulviye Üreten’i sandıkta mağlup ederek başkanlık koltuğuna oturmuştu. İlçe gençlik kotasına uyulmadığı için il yönetimine itiraz geldiği öğrenildi. Fakat il yönetim kurulu, durumun mahalle delege seçimleri gibi olmadığını, ilçe kongrelerinde muhatabın İlçe Seçim Kurulu olduğunu belirterek itirazları geri çevirdi.