GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2019 Çarşamba 20:19

CHP İzmir'den iki flaş karar: O mahallede seçimler geçerli sayıldı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Bornova'nın kritik mahallelerinden olan Kazım Dirik'te ilçe yönetiminin 'seçimin iptali' yönünde aldığı kararı bozdu. İl yönetimi mavi listenin kazanıp, ilçe başkanı Güven'in delege seçilemediği seçimi onayladı. Öte yandan 'baskın seçim' tartışmalarının yaşandığı Torbalı'da tüzüğe ve genelgeye aykırı oluşturulan seçim tarihini iptal etti.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında kritik kararlar alındı. Bornova'nın Kazım Dirik Mahallesi'nde iptal edilen seçimler ve Torbalı'da belirlenen sandık tarihlerinin ardından yaşanan 'baskın seçim' tartışmalarının masaya yatırıldığı toplantıdan önemli kararlar çıktı.

Hafta sonunda gerçekleşen Bornova’nın Kazım Dirik Mahallesi delege seçimlerinde mavi ve beyaz liste yarışmıştı. Seçim sonucuna gelen itirazların ardından CHP Bornova ilçe yönetimi seçimin iptal edilmesi kararını almıştı. Seçiminin iptal edilmesi yönündeki talep, il yönetimi tarafından somut delillere dayandırılmadığı gerekçesiyle reddedildi. Seçim geçerli sayıldı.

TORBALI'DA SANDIK TAKVİMİNE İPTAL
Öte yandan Torbalı'da ilçe başkanlığının 14’ünde başlatacağı seçimleri 3 gün önceden telefonla üyelere bildirmeye başlaması ve seçimleri öğle saatlerine koyması tepki çekmişti. Partililer 'baskın seçim' yapılmaya çalışıldığı yönünde isyan etmiş ve il başkanlığına itirazda bulunmuştu.

CHP İl yönetim kurulu, Torbalı için de flaş bir karar aldı. İl yönetimi, 14-15-16-17 ve 18'inde yapılacağı partililere aranıp duyurulan seçimleri tüzüğe ve genelgeye aykırı şekilde olduğu gerekçesiyle iptal etti. Torbalı'da seçimlerin 19'unda başlayabileceği öğrenildi.