GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Aralık 2023 Çarşamba 21:38

CHP İzmir’den Ankara çıkarması… Masada hangi konular yer aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü tamamlanan aday adaylığı sürecinin ardından Ankara’ya giderek Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 5 Aralık tarihinde sonuçlanan aday adaylığı başvuruları sonrası parti genel merkezinde hareketlilik devam ediyor. Birçok ismin meclis üyeliği, ilçe belediye başkanlığı ve milletvekilliği için başvurularda bulunduğu süreçte İzmir’den de yaklaşık 2 bin 500 kişinin başvuru dosyası aldığı belirtilmişti. Tamamlanan sürecin ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu, ilçe başkanları ve il disiplin kurulu Ankara’ya giderek Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve İzmir Milletvekillerinin de yer aldığı toplantının gündeminde yerel seçimler vardı.

GÖREVDEN ALINAN İLÇELERE ÖZEL MARKAJ
Edinilen bilgiye göre 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin adaylarının kazandığı Urla ve Menemen’e özel yoğunlaşılacak. Urla’ya kayyumun atandığı süreçte Menemen’de ise yapılan meclis içi seçimlerde AK Partili isim belediye başkan vekili olmuştu. Yaşanan süreç sonrası kurulacak heyetler iki ilçede özel çalışma yürüterek aday belirleme sürecinde aktif rol oynayacağı öğrenildi. Ayrıca kadın aday sayısına önem verdiğini her fırsatta belirten Özel, meclis üyelerinin belirlenme sürecinde de kadın sayısına özen gösterilmesi gerektiğini ve bu konuda düşük sayı görmek istemediğini ifade ettiği iddia edildi.