GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2017 Perşembe 12:50

CHP İzmir’deki o ihracın perde arkasında ne var?

Karşıyaka üyesi Nafize Taşkıran’ın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Boztepe’nin, Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ı eleştiren paylaşımlarını servis etmesinden dolayı partiden ihraç edildiği öğrenildi. Taşkıran’ın ayrıca kararı tahmin ettiği için önceden istifasını verdiği ortaya çıktı.  

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Disiplin Kurulu’nun, Karşıyaka İlçe Örgütü üyesi Nazife Taşkıran hakkında verdiği kesin ihraç kararının gerekçesi ortaya çıktı.

İl Yönetimi’nin, disipline sevki üzerine harekete geçen kurulun, Taşkıran’ı AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı hedef alan paylaşımlarını servis ettiği gerekçesiyle cezalandırdığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA...
Açıklamada, “Adı geçenin sosyal medyada Karşıyaka Belediye Başkanı hakkında hakaretamiz, zan altına alıcı ve suçlayıcı nitelikteki şu anda İzmir AKP il Başkan yardımcılığı görevini yapan Hüsnü Boztepe'nin paylaşımlarını servis ederek ve ayrıca bu olumsuz söylemlere yazıları ile sosyal medyada destek verdiği anlaşılmakla Nazife Taşkıran’ın partide aldığı, görev ve sorumluluklar ve üyelikle bağdaşmayan tutum davranışlarda bulunduğu ayrıca parti doğrultusuna ve temel ilkelere aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunduğu anlaşılmıştır. Dosyadaki tüm belge ve bilgiler incelenip değerlendirildikten sonra araştırılması gereken başka bir konu kalmadığından istem hakkında karar vermek gerekmiştir” ifadeleri yer aldı.

İSTİFA ETMİŞTİ, İHRAÇ EDİLDİ!
Öte yandan Taşkıran’ın kararı önceden tahmin ettiği ve bu sebepten dolayı Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na istifasını verdiği belirtildi. Böylece İl Disiplin Kurulu kısa bir süre önce partiden istifa eden bir üyeyi ihraç etmiş oldu.