GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2023 Cumartesi 14:35

CHP İzmir’deki kritik toplantının arka planı… Akın’dan dikkat çeken talimatlar!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın İzmir’de gerçekleştirdiği ilçe belediye başkanları toplantısında detaylar netleşti. 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için sıkı bir hazırlık ve çalışma beklediklerini kaydeden Akın, İzmir’de Cumhur İttifakı’nın elindeki kentlerin alınması için stratejiler belirlenmesi, ittifak meselesinin uyumlu bir şekilde devam etmesi ve ilçe kongreleri ile ilgili dengeli bir sürecin izlenmesi yönünde talimatlar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın İzmir'in ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi sonrası ilk toplantısını İzmir’de gerçekleştiren Akın’a CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de eşlik etti.

Toplantının gündeminde ise gerçekleştirilecek olan yerel seçimler yer aldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda detaylar ortaya çıktı.

MEVCUTLARI KORUMALIYIZ
Kahvaltı sonrası belediye başkanlarına seslenen Akın genel merkez olarak ilk hedeflerinin mevcutta bulunan belediyelerin kaybedilmemesi olduğunu belirtti. İlçe belediye başkanlarının ilçelerini kaybetmemesi için yoğun çaba göstermesinin istendiği toplantıda ‘temponuzu düşürmeyin’ talimatı verildiği öğrenildi.

İZMİR’DE HEDEF 30'DA 30!
Akın ayrıca ilçe belediye başkanlarına geçmişte yaşanan sorunların unutulması gerektiğini belirttiği iddia edildi. Kardeş ilçe çalışmalarına hız verilmesi ve bu sayede de ilçe sayısının arttırılması gerektiğinin belirtildiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca CHP yönetiminde olmayan ilçelere özen gösterilmesi gerektiği de vurgulanırken bu konuda en büyük görevin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düştüğü vurgulandı.

Toplantıda Cumhur İttifakı’nda bulunan ilçelerde parti çalışmalarını anlatması gerektiğinin de altı çizilirken genel merkez tarafından İzmir’deki hedefin Millet İttifakı olarak 30’da 30 olduğu vurgulandığı aktarıldı.

İTTİFAKLARI SÜRDÜRÜN
Toplantıda ayrıca 2019 yerel seçimlerinde uygulanan ittifakların korunmasının da önemi vurgulandı. Belediye başkanlarının ittifak partileri ile uyumunun korunmasının belirtildiği toplantıda, seçim sürecinde de bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin söylendiği öğrenildi. Akın’ın ayrıca karşı ittifaklara yönelik de dikkatli olunması ve mutlaka karşı ittifaktan oy alınmasının önemine de vurgu yaptığı iddia edildi.

KONGRELERE MÜDAHİL OLMAYIN AMA…
Geçtiğimiz günlerde başlatılan olağan kongre sürecinde sıkça gündeme gelen ilçe belediye başkanlarının örgüt seçimlerinde müdahil olması konusunda da ilçe başkanlarına uyarılarda bulunan Akın, belediye başkanlarının kendi işlerine yönelmesi gerektiğini ancak ilçe yönetim seçimlerinde kadın ve gençlik kotası konularında da mutlaka dikkatli olunması gerekliliğinin önemine vurgu yaptığı öğrenildi. Akın’ın seçim sürecinde ilçe belediye başkanlarının dengeyi koruması açısından dikkatli olması gerektiğini belirttiği öğrenildi. Ayrıca ilçe başkanlarının da seçim öncesi tartışmaların yaşanmaması için önemli bir rol üstlendiği de vurgulandığı iddia edildi