GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 10:28

CHP İzmir'deki 'arsa satışı' krizinde Sertel'den açıklama: Köylünün malı köylüde kalacak!

CHP İzmir'de krize yol açan ve İl Yöneticisi Yücel Özen'in istifasına neden olan Bayınıdr'daki arsa satışı ile ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den açıklama geldi. Sertel, vekil Erol'un şirketi tarafından alınan arsa için tapu iptal davası açacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide krize neden oldu.

İstifaya neden olan kriz ile ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel önemli bir açıklama yaptı. Sertel, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un tapu iptal davasını açacağını belirterek, "köyün malı köylünün olacak" dedi.

Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Bayındır Belediyesi’ne 80 dönüm arazi İle ilgili tapu iptal davasını açıyor. Kararını tebrik ederim.

Gürsel Erol’un şirketinin belediyeden alacağı CHP değil, AKP döneminden oluşmuş. Şirketi yaptığı işin karşılığını alma peşinde…

Böylece Arıkbaşı’nda ki 80 dönüm arazi belediyeye geri dönecek, köyün malı da köylünün olacak. Bayındır Belediyesi köy mallarına sahip çıksın…"