GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ocak 2018 Cumartesi 11:29

CHP İzmir’de Yücel ve Kocaoğlu, Başkent yolcusu: Ajandada ne var?

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. 7 Ocak’ta kongrede ipi göğüsleyen Yücel, il başkanı sıfatıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ilk kez bir araya gelecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 22 Ocak Pazartesi Günü Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

İl Başkanı Yücel idaresindeki il yönetiminin 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek kurultay için Genel Başkan’a İzmir’den 52 delegeyle tam destek gideceği mesajını vermesinin ardından yaşanan gelişmenin kurultaya sayılı günler kala fikir alışverişi niteliği taşıyacağı öğrenildi.  

GÜNDEM PM Mİ?
İl kongresinin ardından gözler genel merkezde kurultay sonrasında oluşacak yapıya çevrilmişti. İki başkanın Parti Meclisi (PM) için isim önerebileceği iddia edildi.

Süreçte ismi il başkanlığı adaylığıyla anılan İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın, geçen kurultayda kadın kotasından PM’ye giren Sevda Erdan Kılıç’ın, Yücel’in il başkanı seçildiği kongrede kurultay delege listesinde yer alan Alaattin Yüksel’in ve Ali Engin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun genel merkeze önereceği isimlerden olması bekleniyor. İl kongresi öncesinde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevine talip olmayan Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in de ismi PM için kulislerde konuşuluyor. Yücel ve Kocaoğlu’nun Tekin’e de soğuk bakmayacağı dile getirildi.

Meclis üyeliği ve il yönetim kurulu üyeliği yürütmüş olan ayrıca kongrede tek listeye yazılarak en yüksek oyu alan Hatice Tatlı’nın da aklının bir köşesinde PM olduğu öne sürüldü.  İl eski Başkanı Asuman Ali Güven’in de PM’ye ‘hayır’ demeyeceği ifade edildi. İzmir eski Milletvekili ve PM’de yer alan Mustafa Moroğlu’nun da devam noktasında refleks göstermesi bekleniyor. Yücel ve Kocaoğlu’nun bu üç isme de karşı gelmeyeceği kulislerde konuşuluyor.

Kongrede Gümrükçü’nün listesinde yer alan ve özellikle Karşıyaka’dan gelen destek ile liste delen İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da PM’ye yeşil ışık yakabileceği öğrenildi. Kurultay delege listesine bakıldığında Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın ismi de öne çıkıyor. Fakat Karşıyaka blokunun Nalbantoğlu’na bir adım daha yakın olduğu belirtildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın geçen dönemde Hakkı Akalın’dan yana gösterdiği desteği bu kez Nalbantoğlu’na yansıtmasının sürpriz olmayacağı aktarıldı. Kocaoğlu ve Yücel’in bu yapıyla ilgili bir öneri getirmesi beklenmiyor.

KURULTAYDAN SONRA TAM KADRO GİDİLECEK
Yücel, 7 Ocak’taki il kongresinde 355 delegenin oyunu alarak ipi göğüslemesinin ardından il başkanı sıfatıyla ilk kez CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Ziyarette yönetim kurulu üyelerinin yer almayacağı belirtildi. Fakat kurultayın ardından gerçekleşecek bir programda İzmir İl Yönetim Kurulu üyelerinin tam kadro halinde bulunacağı ifade edildi.