GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Temmuz 2019 Salı 19:51

CHP İzmir'de yönetim kararını verdi: Eski Başkan Karataş için ne ceza istendi?

CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş il yönetim kurulu tarafından “kınama” cezası talebiyle il disiplin kuruluna gönderildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllar İzmir’de il başkanlığını yapan isimler arasında bulunan Kemal Karataş hakkında yürütülen disiplin soruşturmasında karar çıktı. Geçtiğimiz günlerde il başkanlığına çağırılarak ifadesi alınan Karataş’ın dosyası il yönetim kurulunda görüşüldü. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda Karataş’ın, “kınama cezası” talebiyle il disiplin kuruluna gönderildiği belirtildi. Karataş hakkında alınan karar oy çokluğuyla geçerken son kararı disiplin kurulu verecek.

Parti tüzüğünün 69 maddesine göre disiplin cezaları “uyarma”, “kınama”, “geçici çıkarma” ve “kesin çıkarma” olarak resmileşmişti. Tüzüğe göre kınama cezası alanlar bir (1) yıl süre ile parti organlarına seçilemezler, seçilmiş iseler görevden alınıyor.

SOYER VE EŞİNİ ELEŞTİRMİŞTİ
Karataş’ın disipline sevk edilmesine neden olan konunun başında partideki bazı isimleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşini eleştirmesi yer alıyor. Sosyal medyadan Soyer çifti hakkında eleştirilerde bulunan Karataş, sözlerinin arkasında olduğunu belirtmişti.