GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Aralık 2021 Cumartesi 17:34

CHP İzmir'de yoğun zirve… Yücel'den başkanlara 'sandığa hazır olun' uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe başkanları zirvesi tamamlandı. Bir çok konunun masaya yatırıldığı zirveye 'erken seçim' , 'demografik yapı', 'Meclis Üyeleri' ve '29 Ekim Kadınları Derneği' konuları damga vurdu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında Seferihisar'da kampa girdi.

Daha önce 16 Ekim tarihinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke liderliğinde Çeşme'de bir araya gelen CHP Örgütü bu kez de Seferihisar Euphoria Aegean Resort Otel de bir araya geldi.

Bir gece konaklamalı olarak gerçekleştirilecek kampın ana gündeminde ise 'ekonomik kriz' ve 'erken seçim' konuları yer aldı.

HAZIR OLUN TALİMATI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'li Vekillerin sıklıkla dile getirdiği erken seçim çağrısı ilçe başkanları zirvesinde de gündeme geldi. Ülkede yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle 2022 yılı içerisinde erken seçimin olabileceğini ihtimaline karşın İl Başkanı Deniz Yücel'in ilçe başkanlarına 'hazırlıklı olun' talimatını verdiği iddia edildi. Saha çalışmalarına hız verilmesi ve ittifak ortağı olan partiler ile birlikte Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde getireceği çözümlerin halka anlatılması gerektiğini belirten Yücel,  siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan tüm vatandaşların kucaklanması gerektiğinin altını çizdiği iddia edildi.

ÜYE KAYITLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Yücel ayrıca toplantıda ilçelerin üye katılarına ve daha önceden verilen rapor çalışmalarına dikkat çekti. Raporların sık sık incelendiğini ve yenileri ile kıyaslandığını belirten Yücel, saha çalışmalarında üye kayıtlarında yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ilçelerin tek tek performanslarının da incelendiği toplantıda Başkan Yücel her ilçenin hedeflenen çıtanın 3-4 puan altında kaldığını belirtti.

İLÇELERİN DEMOGRAFİK YAPISI İNCELENDİ
Olası bir erken seçimde en yüksek oyu almak için yoğun çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Deniz Yücel, 30 ilçenin demografik yapısı ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları ilçe başkanlarına sundu. Bu kapsamda kendi ilçelerinde farklı illerden göç etmiş vatandaşlara onlara yönelik çalışma yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Yücel, derneklerle de sık sık iletişime geçilmesi ve ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ'NE YOĞUN MARKAJ
Toplantıda ayrı ilçe başkanları da söz alarak sorunlarını dile getirdi. Konuşmalarda en dikkat çekici eleştiri ise geçtiğimiz aylarda kurulan 29 Ekim Kadınları Derneği'ne yönelik eleştiriler oldu. Söz alan 5-6 ilçe başkanı bu derneklerin ilk kuruluşunda yer alan isimlerin söylemlerinden memnun olmadığını belirtirken, dernek tarafından yapılan çalışmaların kadın kollarını tasfiye etmek yönünde olduğunu ve bun nedenle bunlara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

YÜCEL'DEN MECLİS ÜYELERİNE SİTEM
Geçtiğimiz aylarda yapılan toplantılarda da sık sık ilçe ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin saha çalışmalarında aktif olmadığına vurgu yapan ve ilçe başkanlarına 'sahaya çekin' talimatı veren Yücel, bu toplantıda da talimatına rağmen meclis üyelerinin sahada olmamasından yakındı. İzmir'de bulunan meclis üyelerinin saha çalışmalarında aktif olmasının gerek belediye başkanlarının çalışmalarını rahatlatacağı gerekse ilçe başkanlarının partinin çalışmalarını halka aktarmasında önemli rol oynayacağını belirten Yücel, bu konu üzerinden daha yoğun durulması gerektiğine dikkat çekti

MECLİS ÜYELERİ ÇALIŞTAY'I GELİYOR…
Başkan Yücel ayrıca, meclis üyelerinin saha çalışmalarında yer almasının önemine dikkat çekmek için ayrıca İzmir'de Ocak ayı içerisinde 30 ilçede görev alan meclis üyelerinin katılımı ile çalıştay düzenleyeceklerini de ifade ettiği iddia edildi.