GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
20 Eylül 2017 Çarşamba 12:04

CHP İzmir’de yas: Zikri Dursun'a veda...

Dün hayata gözlerini yuman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanvekili Zikri Dursun için bugün İl Binası’nda tören düzenlendi. Dursun’un cenazesi Gültepe’de kılınacak namazın ardından ebediyete uğurlanacak.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’in sevilen isimlerinden olan ve bir dönem il başkanvekilliği görevinde de bulunan Zikri Dursun, dün hayata gözlerini yummuştu.

Dursun için bugün İzmir İl Binası’nda tören düzenlendi. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, eski İl Başkanı Bedri Serter, eski Milletvekili Sabri Ergül, il yönetim kurulu üyeleri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Şehir dışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Başkanı Asuman Ali Güven törene katılmadı.

KİMSE KUSURA BAKMASIN

Törende konuşan İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Dursun’un Karabağlar Belediyesi’ndeki işine son verilmesi sonrası yaşadığı sıkıntılı süreci hatırlatarak, “Siz eğer kendi siyasi partinizin emekçisine sahip çıkmakta bu kadar cimri, bu kadar pinti ve karşıtlık içinde davranıyorsanız CHP'liler bir bütün, bir kardeşlik, yoldaşlık içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur. Kimse kusura bakmasın. Böyle olmaz” dedi. 

CAMİ ÖNÜNDE GERGİNLİK
Öte yandan tören sonrası partililer ve Dursun'un sevenleri Gültepe'deki cami önüne geldi. Bu arada Karabağlar Belediyesi'nden de ikram aracı gönderildi. Dursun'un bir zamanlar çalıştığı belediyeden gönderilmesine kızan aile fertleri ikram aracını da kabul etmedi. Cami önünde belediyeye ait araç uzaklaştırıldı.

AK PARTİLİ DAĞ'DAN ZİYARET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İl Başkanlığı binasına gelerek yaşamını kaybeden Zikri Dursun için taziye ziyaretinde bulundu.