GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2016 Salı 14:47

CHP İzmir’de yas: Geylani’ye veda…

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani’ni için belediye önünde yapılan resmi törenin ardından Balçova Merkez Cami’inde kılınan cenaze namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı.

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani son yolculuğuna uğurlandı.

Seferihisar’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Karabağlar Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani'yi son yolculuğuna Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İlçe belediye başkanları, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan YardımcısıTekin Bingöl, Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Baro Başkanı Aydın Özcan, AK partili ve CHP'li meclis üyeleri, çalışma arkadaşları ve çok sayıda partili uğurladı.

UMARIM VE DİLERİZ Kİ…
Sabah saatlerinde belediye binası önüne getirilen Geylani, karanfillerle karşılandı. Yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Selvitopu, "Güzel insanlarımızdan biriydi. Hoşgörülü yardımsever, dostluk, kardeşlik ve barıştan yana olan çok değerli bir dostumuzdu. Acımız büyük onu çok zamansız kaybettik. Karabağlar Belediye’mizin bu ikinci beklenmedik anda yaşanan bir kaybı umarız ve dileriz ki bundan sonra bu acıları görmeyiz ve yaşamayız. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun. Biz onu hep güler yüzüyle hatırlayacağız. Allah sabırlar versin" dedi.

YAŞAR’I UNUTMAYACAĞIZ
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise konuşmakta güçlük çektiğini söyleyerek, "Sevgili kardeşimiz gerçekten bizim için bir değerdi. Mütevazi kişiliğiyle, sakin duruşuyla,  uzlaşmacı yanıyla hep yapıcı bir tavır ortaya koymuştu Yaşar. Maalesef hiç de hak etmediği bir şekilde ölüme yakalandı. Yaşar’ı Unutmayacağız" diye konuştu.

Geylani'nin naaşı Balçova Merkez Cami’inde kılınan öğle namazının ardından Balçova Yeni Mezarlığı’nda gözyaşları arasında defnedildi.

YAŞAR MÜMTAZ GEYLANİ KİMDİR?
Yaşar Mümtaz Geylani, 1961 yılında Bitlis'te doğdu, Diyarbakır Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği bölümünü bitirdi.  Siyasi hayata üniversite yıllarında atıldı. Anadolu Birliği Derneği kurucu üyeliği ve bir dönem Genel Başkanlık görevini yürüttü. İTO meslek komitelerinde yönetimlerde görev aldı. Bir dönem Konak, iki dönem Karabağlar belediye meclisi üyeliği yaptı. 55 yaşında hayata gözlerini yuman Geylani evli ve bir kız çocuk babasıdır.