GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2017 Çarşamba 09:57

CHP İzmir’de üye operasyonu mu yapıldı?

Genel merkezin delege seçimleri için İzmir’deki üye listelerinde şişirme yaptığı iddia edildi. İntranette görülen üye listeleriyle ilçe başkanlıklarında asılı olan listelerin birbirini tutmadığı öne sürüldü. Bazı ilçe başkanların da kendilerine muhalif isimleri listeden çıkardıkları belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bir hafta ertelenen takvimde üye listeleri askıdan indirildi. Partide kongre süreci işlerken genel merkezin İzmir’deki üye listelerine müdahalede bulunduğu iddia edildi. İtirazların yapıldığı süreçte İzmir’in bazı ilçelerinde şikayet ve iddialar baş gösterdi.İntranet aracılığıyla bakılan üye listelerinin ilçe başkanlıklarında asılı olan üye listeleriyle aralarında fark olduğu öne sürüldü.

Ankara’dan yapıldığı iddia edilen müdahale sonucu olarak üye listelerinin ilerleyen dönemde gerçekleşecek delege seçimleri için ayar niteliği taşıdığı dile getirildi.Özellikle üye sayısının yoğun olduğu metropoldeki bazı ilçelerde meydana gelen oynamalarda ilçe başkanlıklarında asılı duran listelerde yüzlerce fazla isim olduğu vurgulandı.

Genel başkan yardımcıları ve genel sekreterlik düzeyinde yapıldığı iddia edilen müdahalenin tersi olarak bazı ilçe başkanlarının da kendilerine muhalif gördükleri üyeleri listelerden çıkardıkları dile getirildi.İzmir İl Yönetiminden yapılan açıklamada ise böyle bir durumun mümkün olmadığı ifade edildi. Örgütün il genelindeki üye artışının 2 bin 600 civarında olduğu aktarıldı.

18 yaşını geçenler ve CHP’de siyaset yapmak isteyenler dikkate alındığında ise bu artışın normal şartlarda olduğu vurgulandı.İntranet ve ilçe başkanlıklarında asılı duran listelerin ise birebir örtüştüğü söylenirken gelen şikayetlerin adres değişikliği gibi sebeplerden dolayı oluştuğu belirtildi.