GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2018 Perşembe 12:30

CHP İzmir’de sürpriz adaylık ilanı: Ben orada seçimi alırım!

Konak Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Vedat Uğur, yerel seçimler için Kemalpaşa’dan aday olmak istediğini açıkladı. Uğur, “Belediye hizmetlerini 15 yıldır yapıyorum. Kemalpaşa’da partim beni aday gösterirse ben o seçimi alırım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere kilitlendi. İzmir’de sürecin her parti açısından hareketli geçmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında partililer ve kamuoyu 1 Ekim’de Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından yapılacak açıklamaya dikkat kesildi.

İlçeler noktasında da kulisler çalkalanmaya başladı. Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Vedat Uğur’dan sürpriz bir açıklama geldi. Uğur, AK Parti’nin kentte en güçlü olarak gösterildiği Kemalpaşa’dan aday olmak istediğini ilan etti.

Partisinin adayı olarak seçime girdiği takdirde kazanacağını net bir dille ifade eden Uğur’un iddialı açıklaması şu şekilde:  Ben Kemalpaşa’nın yerlisiyim. Belediye hizmetlerini 15 yıldır yapıyorum. Kemalpaşa’da partim beni aday gösterirse ben o seçimi alırım. Şu an ilçede 8 kişinin gönlünden adaylık geçtiğini biliyorum. Benim hizmetlerim ortada. Konak’ta meclis üyeliği olarak yaptıklarım ortada. Ben bugüne kadar vatandaş için çalıştım. Kemalpaşa doğduğum yer. Bütün ailemin bulunduğu yer Armutlu. Görev verildiği takdirde Kemalpaşa’ya da hizmet etmek isterim.