GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mart 2018 Pazartesi 15:05

CHP İzmir’de şok! O ilçe başkanından istifa kararı!

Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Genel merkezden görev isteyeceğim. Partinin az oy aldığı illerde alanda çalışma yapmak istiyorum” dedi. Başak resmi olarak istifasını sunmasa da kararını İl Başkanı Deniz Yücel’e bildirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19’uncu Olağanüstü Kurultaya kilitlendi. Genel merkez 81 ilden aldığı görüş ve önerilerle tüzük değişikliği için taslak oluştururken İzmir’de birbiri arında zirveler gerçekleşti.

Tüzük Komisyonu’nun yürüttüğü süreç doğrultusunda kurultay delegeleri ile toplantı yapıldı. Sonrasında İl Başkanı Deniz Yücel Ankara’ya gitti. Yücel Başkent programının ardından bu kez ilçe başkanlarını il binasında topladı.

9-10 Mart tüzük kurultayı gündemi ile bir araya gelen başkanlar şok bir kararla karşılaştı.

- CHP KONAK'IN YENİ İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU!

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakın olan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak görevi bırakacağını toplantıda ifade etti. Başak, “Ben zaten yeni dönemde aday olmayacaktım. Örgütüm ısrar etti. Görevi Çağrı Guruşçu arkadaşıma bırakıp, onu destekleyecektim” diyerek istifa sinyalini verdi.

İlçe başkanları ve örgütün şaşkınlık içinde kaldığı öğrenilirken, Başak’a kararının gerekçesi soruldu. Başak’ın bu kez ise, “Genel merkez kanadından görev talep edeceğim. Partimin düşük oy aldığı, Anadolu’nun diğer illerinde alanda aktif görev üstlenmek istiyorum” şeklinde bir açıklama yaptığı öğrenildi.  

ANKARA’YA GİDİYORUM, BİRKAÇ GÜNE AÇIKLAYACAĞIM
Başak toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Yarın Ankara’ya gidiyorum. Birkaç gün sonra ilçe binamızda açıklamamı yapacağım. Yeni dönemde zaten aday olmayacaktım. Gençlere bırakacağız” dedi.