GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2020 Pazartesi 16:14

CHP İzmir'de olaylı kongre için iptal başvurusu!

Olaylı geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Kongresi’nin ardından seçimi 8 oyla kaybeden Mert Anıl Akgül, seçimin iptal edilmesi için İl Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Akgül’ün gerekçeleri arasında seçimi kazanan Burak Kotan’ın bazı oy pusulalarında çizik yediği görüldüğü ancak kendilerine itiraz hakkı tanınmadığı; divanın sonucu ilan etmesine karşın tutanakların ortalıkta olmadığı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Pandemi sebebiyle ertelenen ve basına yönelik çirkin saldırının gölgesinde gerçekleştirilen İl Gençlik Kolları Kongresi ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı.

Seçimi 8 oyla Burak Kotan’a kaybeden Mert Anıl Akgül, seçimin iptal edilmesi ve kongrenin tekrarlanması için partiye başvuruda bulundu.

Akgül yaptığı açıklamada  seçimi kozanan Kotan’ın bazı oy pusulalarında çizik yemesine karşın durumun göz ardı edildiğini, arbede sonrası oy pusulalarının ortalığa saçıldığını ve divanın her şey rağmen sonucu ilan ettiğini belirtti. Akgül açıklamasında divan heyetinde bulunan üç kişiden birisi olan Devrim Seyrek’in hiçbir şekilde tutanak görmediğini kendisine söylediğini de ekledi.

Akgül yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: