GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2018 Pazartesi 11:30

CHP İzmir’de o isimden sürpriz adaylık kararı: Örgütten ciddi talep var!

İl Eğitim eski Sekreteri Özen, “Örgütten ciddi bir talep var. Kesin olmamakla birlikte 24 Haziran için aday olmayı düşünüyorum. Gerek partim için gerek ülkem için hiçbir görev ve sorumluluktan geçmişte de kaçmadım şimdi de kaçmam. Bize nerede ihtiyaç varsa partimizin emrindeyiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde uzun yıllardır siyasi mücadelede yer alan ilçe başkanlığı, il eğitim sekreterliği görevlerinde bulunmuş olan Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yücel Özen, milletvekilliği adaylığı noktasında önemli bir karar aldı.

Geçtiğimiz yıl Bayındır’da belediye tarafından köy arazisinin partisinin Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a satılmasına karşı çıkan ve oluşan kriz sonrasında il yönetiminde yürüttüğü görevinden istifayla ayrılan Özen 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçim için milletvekili adayı olacağını söyledi.

Ancak Özen kararın düşünce aşamasında olduğunu vurgularken ilerleyen günlerde resmi açıklama yapacağını ifade etti.

BİZE NEREDE İHTİYAÇ VARSA PARTİMİZİN EMRİNDEYİZ!
Özen, “ Ülkenin içinde bulunduğu bu durumda kimin vekil olacağından çok kimin daha çok fayda sağlayacağı daha önemli. 24 Haziran normal bir seçimden başka anlamlar ifade diyor. Mesele bu anlamlı bayram gününde, tek adam iktidarından kurtulup, çocuklarımıza yeniden laik cumhuriyeti, ulusal egemenliğin TBMM ile yürütülen sisteme dönüp çocuklarımıza emanetimizi yenileme meselesidir. CHP’de herkes değerlidir ve siyaseten listelerde yer alabilir. Fakat son günlerde özellikle örgütten ciddi bir şekilde talep geliyor. Ben de kesin olmamakla birlikte 24 Haziran için aday olmayı düşünüyorum. Gerek partim için gerek ülkem için hiçbir görev ve sorumluluktan geçmişte de kaçmadım şimdi de kaçmam. Gerekli istişareleri yaptıktan sonra net kararımı resmi bir şekilde duyuracağım. Bize nerede ihtiyaç varsa biz her zaman partimizin emrindeyiz” dedi.