GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Temmuz 2017 Cuma 15:20

CHP İzmir'de o isim de başkan adayı!

CHP Konak İlçe eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu partide başlayan kongre sürecine yönelik kararını verdi. Karamustafaoğlu ilçe turlarını tamamladıktan sonra durumunu netleştirirken olağan kongrede il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- CHP’de partinin “sol kanat” olarak adlandırılan yapısı içinde yer alan isimlerden Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu İzmir İl Başkanlığı için kararını verdi. Karamustafaoğlu, delege seçimleri başlayacak olan partide şartlar uygun hale gelirse aday olacağını belirtti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde tamamlanan “adalet yürüyüşünden” önceki süreçte ilçelerin tamamını geçen ve nabız yoklayan Karamustafaoğlu’nun kararı da netleşmiş oldu.

2014 yerel seçim sürecinde partiyi seçime götüren kadronun başında yer alan Karamustafaoğlu, belediye meclis üyeliği listelerinin belirlenmesi sırasında dönemin İl Sekreteri Parti Meclis Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç ile yaşadığı tartışma sonrasında genel merkez tarafından görevden alınmıştı. Genel seçimde milletvekili adaylığı için önseçime giren Karamustafoğlu bu kez il başkanlığı yolculuğuna çıktı. Karamustafoğlu’nun ilçe kongrelerinde oluşan dengeler ve ortaya çıkacak duruma göre yeni süreçte aktif çalışmalar yapacak.

Egedesonsöz’e konuşan Karamustafaoğlu, “Partide üç kez milletvekili adayı oldum. İki kez listeye girdim ama parti yeterli oyu alamamıştı. Ben parti örgütünde alınacak görevin önemini iyi biliyorum. 1980 sonrasında partinin yeniden kuruluşunda yer alan isimlerden birisiyim. Örgüt beni tanıyor ve yakından biliyor. Biz partimizi toparlamalıyız. Ziyaretlerimde adaylığımdan önce partimizin birliği beraberliği için yapılması gerekenleri anlatıyorum” dedi.