GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2021 Perşembe 19:35

CHP İzmir'de o ilçe görevden alındı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan İl Yönetimi toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda CHP İzmir'de yaşanan krizler ile sürekli gündemde olan Menemen'de İlçe Yönetimi görevden alındı. Toplantıda ayrıca CHP Gaziemir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu'da 'kesin ihraç' istemi ile disipline gönderildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan İl Yönetimi toplantısını gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında CHP İzmir İl binasında gerçekleştirilen toplantının gündeminde flaş bir karar yer aldı.


Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrasında yaşanan krizler ile sıkça gündeme gelen CHP Menemen İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alındı.


Menemen'de Başkan Vekilliği sürecinde verilen 3 fire ile birlikte parti içinde başlayan 'çatlak' krizi sonrası, İlçe yönetimine tepkiler gelmiş ancak yaşanan yargı süreci ile birlikte gündem 'yargı' süreci olmuştu.

Parti içinde Başkan Vekilliği ile ilgili kimlerin 'fire' olduğuı hakkında araştırmalar yürütülürken, Sevda Bozkurt partiden istifa etmişti. Menemen'de sakinleşen gündem ise 'borçlanma yetkisi' ile yeniden alevlenmişti.

AK Parti'den Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçilen Aydın Pehlivan'ın 65 milyon TL'lik borçlanma yetkisi Meclis gündemine getirilirken, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yönetiminde toplanan CHP grubu   'borçlanma' için ret oyu verme kararı almıştı. Alınan karar sonrası ise Mecliste gerilim yaşandı. Borçlanma yetkisinin görüşülmesi sırasında CHP sıralarında yer alan  üç isim grup kararına aykırı oy kullanarak Aydın Pehlivan'a yetki verilmesini onaylamış ve CHP'li üylerin oyları sayesinde karar oy çokluğu ile mecliste kabul edilmişti. 

Yaşanan krizler sonrası Menemen'de oklar yetineden İlçe Yönetimi'ne dönerken, İl Yönetimi'nin borçlanmada verilen fireler sonrası ilçe yönetimine 3 isim hakkında disiplin işlemi başlatması talimatında bulunduğu iddia edilmişti.

Borçlanmada kabul oyu veren üç isim için Menemen'de süreç başlarken, geçtiğimiz günlerde grup kararına uymayan üç meclis üyesinin istifa etmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, seçim ile Menemen'de kazandığı Başkanlık koltuğunun yanısıra, Meclis çoğunluğunu da kaybetmiş oldu.

FATURA YÖNETİME KESİLDİ
Yaşanan son kriz sonrası ise Menemen faturası İlçe yönetimine kesildi. Süreç içinde krizi ve fire sorunlarını iyi yönetemediği ve ilçede sorunların üst seviyelere çıkması nedeniyle, CHP İzmir İl Yönetimi, gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında oy birliği ile aldığı karar sonrası CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve İlçe Yönetimi'ni görevden alma kararı aldı.

CHP Tüzüğünde yer alan madde ile Menemen'e geçici bir yönetimin atanması ve tüzükte yer alan süre içerisinde de seçimin yapılması bekleniyor.

CHP GAZİEMİR'DE O İSİM İÇİN 'KESİN İHRAÇ' İSTEMİ 
CHP İzmir'de Menemen'in ardından tartışmaların odağında yer alan bir başka ilçe olan Gaziemir'de Belediye Meclisi Parti Grubu Başkanvekili için de flaş bir karar alındı.

Gaziemir'de parti için yaşanan tartışmalarda, grubu iyi yönetemediği gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu için, İl Yönetimi 'kesin ihraç' istedi. İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Derinsu hakkında, yapılan incelemeler sonrası kesin kararın verilmesi bekleniyor.