GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Kasım 2019 Cumartesi 10:35

CHP İzmir’de muhalefetin rengi mavi: Bu kez il genelinde!

Bazı ilçelerde mavi listeler altında toplanan muhalif harekete yenisi eklendi. Sosyal medyadan başlatılan kampanyayla özellikle metropol ilçeler ve il genelinde mavi liste çağrısı yapılması dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin netleşmesi sonrasında özellikle İzmir’de hareketlilik başladı.

8 Kasım’da start alacak mahalle delege seçimleri öncesinde ilçelerde tablolar belli oluyor. İlk olarak Karşıyaka ve Balçova’da cepheler kendini belli etti. Mevcut ilçe yönetimlerine karşı muhalefet bayrağını açan partililer mavi listelerde yer aldı. Son gelişme ile il genelinde bir muhalif hareket resmen start aldı.

Sosyal medya aracılığıyla başlatılan muhalif kampanyaya, ‘Ülkemiz için, partimiz için, iktidarımız için’ başlığı verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İl eski Başkanı ve PM eski Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’na yakın isimlerin paylaşımı yapıyor olması dikkat çekti.

Hareketin, mevcut İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, metropol ilçelerin başkanları ve belediye başkanlarına karşı başlatıldığı öne sürüldü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı adayı önerisinin hafızalardaki yerini koruması ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Yücel’e sıcak bakması kulislerde konuşulurken gerçekleşen hamlenin dikkat çektiği aktarıldı.

İşte 7 maddelik o bildirge: