GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2017 Salı 22:58

CHP İzmir'de kulisler hareketlendi: 'Eskiler'den dev buluşma!

CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin’in döneminde yönetimde görev alan partililer düzenlenen yemekte bir araya geldi.

EGEDESONSÖZ - Referandumun ardından CHP’de açıklanan kongre takvimi için hazırlıklarını sürdüren partililer toplantı ve görüşmeleri arttırdı. Mahallelerde delege seçimi ile başlayacak olan çalışmalarda ilçe başkan adayları ve kongrede aktif görev almak isteyenler de şekilleniyor. Partide ilçe ve il başkan adaylarının konuşulduğu İzmir’de bir araya gelen partililer hem kongre sürecini masaya yatırdı hem de referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Parti içinde hareket getirecek etkinliklerden bir tanesi de bu akşam gerçekleştirildi. CHP İzmir eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Ali Engin döneminde görev yapan isimler düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın en üst katında bulunan EBSO Sanayiciler Kulübü’nde buluşan partililer güncel konuları da masaya yatırdı. Toplantıda, referandum, alınan oy oranları, partinin genel durumu ve İzmir’de yaşananların konuşulduğu öğrenildi. Sohbet ağırlıklı eskiler buluşmasında uzun süredir bir araya gelemeyen isimler de hasret giderdi.

KİMLER KATILDI?
Toplantıya, İl eski Başkanı Engin’in yanı sıra o dönem il sekreterliği görevinde bulunan PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Eski İl Başkan Yardımcısı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Barış Erel, Altan İnanç,  Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan, Bedri Eren, Celal Yıldız, Şirin Akgül, Orhan Karaoğlu, Savaş Akıncı, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Serdar Sandal, Nurcan Adıgüzel, Bahattin Özdemir, Melek Kartal, Kemal Kaygül ve Metin Atmaca gibi isimler katıldı. İl eski Başkanı Engin’in yönetiminde yer alan isimlerin buluşmasını ise yine o dönem yönetimde olan Dr. Ülkümen Rodoplu’nun organize ettiği öğrenildi.

İl eski Başkanı Engin’in seçildiği kongrede göreve gelen ekip 2014 yerel seçimleri öncesinde başta Engin ve bazı isimlerin belediye başkanlığına aday olmak için istifa etmesiyle yeniden şekillenmişti.  O dönem çarşaf listeyle yapılan seçimde istifa edenlerin yerine bazı isimler yönetimde görev aldı. Aynı yönetimin büyük bölümü Engin sonrasında göreve atanan Bedri Serter ile de çalıştı. Sonrasında genel seçim sürecine girildiğinde ise yönetimde ilk görev yapanların büyük bölümü istifa etti ve görevlerinden adaylık için ayrıldı. Daha sonra yapılan il kongresinde eski Milletvekili Alaattin Yüksel il başkanı seçildi. Yüksel’in adaylığında ekip yerini yeni isimlere bıraktı. Yeni ekip, Yüksel’in de istifasının ardından yönetim içinden göreve seçilen İl Başkanı Asuman Ali Güven’in başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor.