GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Eylül 2023 Cuma 20:15

CHP İzmir’de kritik zirve… Toplantıda neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin ilçe başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de göreve seçilen Şenol Aslanoğlu dün gerçekleştirdiği kurultay delegeleri zirvesi sonrası bugün İlçe Başkanları ile bir araya geldi.

İzmir Marina’da bulunan Nefes Restoran’ta sabah 9:00’da başlayan kahvaltıda buluşan ilçe başkanlarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

GÜNDEMDE ‘YEREL’ PROBLEMLER YER ALDI
Toplantının ana gündeminde ilçe kongresine gidilirken ilçe bazında olan sorunlar masaya yatırıldı. İlçe başkanlarının ilçelerinde gördüğü sorunların aktarılmasının istendiği görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlıca çözülebilecek konular masaya yatırıldı. Toplantıda tüm ilçe başkanları tek tek söz alarak hazırlıklarını Tunç Soyer’e sundu.

SORUNLU İLÇELERE ÖZEL MARKAJ
Toplantıda ayrıca mahalle delege seçimleri ve ilçe başkanlığı seçimlerinde sorunların yaşandığı ve ilçe başkanı- belediye başkanı arasında gerilimlerin olduğu ilçelerde yerel seçim öncesi sulh yapılması çağrısında bulunuldu. Tartışmaların partiye zarar verdiği ve seçim öncesi sorunların kapanması gerektiği belirtilen toplantıda sorunlu ilçelerin ayrıca yapılacak toplantılar ile çalışılması kararı alındı.

SOYER’E TAM DESTEK
Gerçekleştirilen görüşmelerde ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir sonraki dönemde de belediye başkanı olması için destek mesajı verildi. Edinilen bilgiye göre İlçe başkanlarının ayrıca yerel seçim adaylık sürecinde toplu halde ‘Büyükşehir için adayımız Tunç Soyer’ diyerek genel merkezde  çalışması yapabileceği de iddia edildi.

KAMPA GİRİLİYOR
Toplantıda ayrıca örgütte yaşanan değişim sonrası uyumun sağlanması ve yerel yönetim seçimleri öncesi çalışma planının oluşturulması amacıyla 19-20-21 Ekim tarihlerinde kamp yapılacağı da öğrenildi.