GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2024 Perşembe 13:25

CHP İzmir’de kritik toplantı tamam… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı tamamlandı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İlçe belediye başkanları, CHP il yönetimi ve ilçe başkanları katılırken toplantıda bir çok önemli konu masaya yatırıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Başkanlığı, İzmir'deki CHP'li belediye başkanları ile koordinasyon toplantısı düzenledi.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, CHP il yönetimi ve ilçe başkanları katıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının gündeminde ise kent ve ülke gündemindeki konular yer aldı.

SGK BORÇLARI İÇİN NE YAPILACAK?
Toplantıda gündeme gelen konulardan biri SGK borçları oldu. Hükümet tarafından tüm büyükşehir, ilçe ve belde belediyelerinden SGK borçlarının tahsil edilmesi kararı alınmasının ardından bazı CHP’li belediyelere haciz işlemi uygulanmıştı. İzmir’de henüz haciz uygulaması başlamamasına rağmen başkanların masasında ‘tahsilat’ konusu yer aldı. İleriki süreçte olası bir haciz işleminde ne gibi çalışmaların yapılacağı konuşulurken belediye başkanlarının böyle bir durumda ortak bir tavır sergilemesi gerektiği vurgulandı. Bunun gerçekleşmesi halinde bazı yatırımların aksayabileceği, bunun da vatandaşlara doğru anlatımı için ilçe örgütlerinin devreye girmesinin öneminin altı çizildi.

Tasarruf genelgesi kapsamında yapılmayan işler için ise sık sık neden yapılamadığının kamuoyu ile paylaşılmasının da süreç içinde önem arz ettiği vurgulandı.

SDT’DE KESİN ÇİZGİ
Özellikle son dönemlerde İzmir’de gündemden düşmeyen konulardan biri de Sosyal Denge Tazminatı görüşmeleri olmuştu. Bir çok belediyede krizlerin yaşandığı ve sendikaların eylem yapma kararı aldığı süreçte belediye başkanları ‘yasal sınır’ vurgusunda bulunmuştu. Belediyelerde artan ekonomik sıkıntılar ve işçi maaşları yüküne rağmen çalışanların mağdur edilmeden ancak belediyenin de mali yapısını bozmadan çözümler bulunması yönünde görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

PROJELERE AĞIRLIK VERİLSİN
Toplantıda ayrıca belediye başkanlarının sosyal yardımlara ağırlık vermesi ve sosyal belediyecilik anlayışı konusunda yeni projeler üretmesi gerektiği vurgulandı. Karşıyaka’da uygulanan ‘her apartman bir öğrenci okutacak’ tarzı yenilikçi ve geniş kitlelere hitap eden projelerin yayıngınlaştırılmasının önemine vurgu yapıldığı toplantıda, halk+örgüt+belediye birliği ile çalışmaların yapılması gerektiği aktarıldı.

‘KOORDİNASYON’A DİKKAT’
Toplantısının ana gündemi ise koordinasyon oldu. İlçe belediye başkanları ile ilçe örgütlerinin sık sık temas kurması gerektiğinin altı çizildiği toplantıda en yüksek verimin sağlanması için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Belediye başkanlarının yaptığı çalışmaların örgüte en iyi şekilde aktarılması gerektiği yönünde ilçe başkanlarına talimat verilirken, belediye başkanlarına yönelik saldırılarda da yine örgütün tek vücut halinde tutum almasının önemine vurgu yapıldığı iddia edildi.

İŞE ALIMLAR VE ÇIKARMALARA DİKKAT!
Masaya yatırılan bir diğer konu ise istihdam çalışmaları ve işten çıkarmalar oldu. İşe alımlarda liyakatın önde tutulmasının vurgulandığı toplantıda ‘işe göre eleman’ kuralına uyulması gerekildiğine dikkat çekildi. Ayrıca işten çıkarmalar ile ilgili de dikkatli ve titiz olunması çağrısında da bulunulduğu öğrenildi.