GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mayıs 2023 Salı 14:04

CHP İzmir’de kritik toplantı… Son 2 hafta için 7/24 kararı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe belediye başkanları bir araya geldi.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur için oylarda düşüşün yaşandığı ilçelere dikkat çekilen toplantıda ayrıca sandığa gitmeyen seçmen ve Sinan Oğan’da gündemdeki yerini aldı. Toplantıda ayrıca 2’nci tura kadar kalan 2 haftalık süreçte 7/24 çalışılması gerekildiği de belirtildi

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  14 Mayıs seçimleri sonrası ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

İl Binası’nda gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise pazar günü gerçekleştirilen seçimin sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2’nci tur seçimleri yer aldı.

SON 2 HAFTA UYARISI
Birçok ilçe belediye başkanın katıldığı toplantıda özellikle düşük oy alınan ilçelere dikkat çekti. İlk turda Kemalpaşa, Buca gibi ilçelerde 2018’e göre oyların gerilediği ilçelerde yoğun çalışma talimatının verildiği toplantıda, ilçe teşkilatları ve meclis üyeleri ile yoğun çalışmalar yapılması gerekildiği ve gerekirse 2’nci tura kadar olan 2 haftalık süreçte uyunmaması gerekildiği vurgulandı.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİ İKNA EDİN
Toplantıda katılımcılara ayrıca sandığa gitmeyen yaklaşık 1 milyon seçmenin bulunması ve bunların ikna edilmesi gerekliliğinin de altı çizildi. Koordineli çalışma ile parti politikalarının anlatılması, bu şekilde seçmenin 2’nci turda sandığa gitmesi sağlanması hedeflenen çalışmalarda bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasındaki 2,5 milyonluk oy farkının eritilmesi planlanıyor.

OĞAN’IN KİTLESİ İKNA EDİLMELİ
Bir diğer gündem maddesi ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,5 civarında oy alan Sinan Oğan’ın oyları oldu. İkinci turda milliyetçi oyların Cumhur İttifakı’na geçmemesi için seçmeni ikna edilmesi gerekildiği vurgulanırken, gece gündüz tüm örgütün sahada olması gerektiği de belirtildi