GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2021 Perşembe 21:28

CHP İzmir'de kritik toplandı: Atama kararını eleştiren o ismin ihracı istendi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalığık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına gerçekleştirdiği atamaya tepki gösteren CHP İl Tarım Komisyonu eski Başkanı Hatice Uslu'nun, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na gönderilmesi oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında İl binasında gerçekleştirilen toplantıya koronavirüs pandemisi nedeniyle bazı il yöneticileri online olarak katıldı.

Toplantının gündeminde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Sosyolog Şevket Meriç'in atanmasıns sert bir dille tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İl Tarım Komisyonu eski Başkanı Hatice Uslu yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Sosyolog Şevket Meriç'i atamış ve atama İzmir'de tartışmalara neden olmuştu.

KESİN İHRACI İSTENİYOR

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi atamayı 'liyakat' yönünden eleştirirken, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası da atama kararını sert bir dille eleştirmişti. Atama kararına muhalefet ve odalar dışında bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Tarım Komisyonu eski Başkanı Hatice Uslu, bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na sosyolog Şevket Meriç’i atamasıyla ilgili, "Sanki belediyede hiç ziraat mühendisi yokmuş gibi Neptün Soyer'in filecisini Tarım Daire Başkanı yaptı. İzmir salak değil. Biz de salak değiliz. Kusura bakmasın ama burası Seferihisar değil" ifadelerini kullanmıştı.

Uslu'in ifadeleri sonrası CHP İzmir'de derin bir çatlak yaşanırken, Ocak ayı İl Yönetimi toplantısında hakkında disiplin komisyonunda inceleme yapılmasına karar verilen Hatice Uslu, bu haftaki İl Yönetiminde alınan karar ile birlikte kesin ihraç istemi ile disipline sevk edildi.

KAYGÜL'ÜN DOSYASI İÇİN BEKLEME KARARI
CHP Bayraklı İlçe Sekreteri Kemal Kaygül'ün karar defterini izinsiz olarak çıkardığı iddiası sonrası Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile Kaygül arasında gerilim yaşanmıştı. Başkan Susmuş yaşanan olaylar sonrası Kaygül'ü görevden alırken, İl Yönetimine Kaygül'ün ihracı için yazı gönderdiği açıklanmıştı. Bayraklı İlçe Başkanlığı'ndan gelen dosyayı değerlendiren İl Yönetimi, dosyayı üçüncü kez bir sonraki il yönetiminde görüşme kararı aldı.